Завантаження ...

Бориспільського підприємця підозрюють у заволодінні 260 тис. грн на фіктивному поселенні сумських хокеїстів

Бориспільського підприємця підозрюють у заволодінні 260 тис. грн на фіктивному поселенні сумських хокеїстів фото

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Суми повідомлено про підозру фізичній особі-підприємцю з м. Бориспіль за фактом заволодіння майже 260 тис. грн бюджетних коштів шляхом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 та ч. 2, ч. 3 ст. 191 КК України).

За даними слідства, між зазначеним підприємцем та ДУ «Укрспортзабезпечення» укладено договір щодо тимчасового розміщення учасників спортивних заходів. Достовірно знаючи, що з 15 по 31 грудня 2021 року діти в готелі не проживали, підприємець вніс неправдиві відомості в офіційну документацію про поселення під час зборів спортсменів, переважна більшість яких із Сумщини. На підставі зазначених документів на його рахунок безпідставно перераховано понад 260 тис. грн державних коштів.

Нагадуємо, що до цього вже повідомлено про підозру провідному київському тренеру національної збірної команди України з хокею на траві, яка підробила документи про проведення зборів, відтак привласнила понад 285 тис. грн, вказавши, що витратила їх на харчування та проїзд дітей, а також перерахувала 260 тис. грн зазначеному підприємцю нібито за проживання дітей. При цьому збори взагалі не проводились.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: