Завантаження ...

Сум’яни провели в останню путь загиблого на війні Михайла Мурашка

Сум’яни провели в останню путь загиблого на війні Михайла Мурашка фото

У Сумах 30 травня попрощалися з солдатом Михайлом Мурашком, який загинув в бою за Україну в Донецькій області.

Чоловік не дожив п’ять днів до свого 36-річчя, — розповів представник Сумського обласного центру комплектування Ігор Мироненко, пише Суспільне.

 

"Сьогодні ми прощаємося з солдатом Мурашком Михайлом Володимировичем, 1987-го року народження, гранатометником гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмової роти, який вірний військовій присязі, під час виконання бойового завдання, пов'язаного з захистом територіальної цілісності і державного суверенітету України, загинув 21 травня 2023 року в районі Білогорівки Донецької області", — зазначив чоловік.

 

Родичі, друзі та знайомі прийшли віддати останню шану воїну у храм 12 апостолів на вулиці Паркова в Сумах. Олег – військовий побратим Михайла, він тримав поранення тоді, коли його друг загинув. "Познайомилися перед Новим роком з Михайлом в "учебці", на полігоні. Поїхали в Англію, відучилися і мобілізувалися на війну, на Бахмутський напрямок. Михайло був адекватний, світла людина, добросовісна. Так сталося, що я – "300", а він – "200", кому що відписано долею. Внаслідок танкового обстрілу. Розбили позицію – і Міші немає", — розповів Олег.

"Міша – це кум мій. Однокласник, друг з дитинства. Важко дуже зараз говорити. Міша мужик був з самого дитинства. Все своє життя коротке він гідно прожив, немає чого поганого про нього сказати. Загинув як герой, захищаючи нас, державу нашу, нашу незалежність", — сказав Олександр.

Пані Валентина розповідає: у загиблого воїна залишилися дружина і донька. Жінка говорить: прийшла подякувати і віддати шану. "За нас, що нас охороняють. Тільки не таким способом. Треба, щоб всі прийшли додому, повернулися", — поділилися жінка.

Поховали Михайла Мурашка на Алеї Слави Баранівського кладовища в Сумах.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: