Завантаження ...

У Сумах попрощалися із бойовими побратимами Анатолієм Антоновим та Юрієм Пономарьовим

У Сумах попрощалися із бойовими побратимами Анатолієм Антоновим та Юрієм Пономарьовим фото

У Свято-Миколаївському храмі в Сумах 25 травня прощалися із двома загиблими бійцями – Анатолієм Антоновим та Юрієм Пономарьовим.

Чоловіки були товаришами по службі, загинули в один день під час виконання бойового завдання у Чернігівській області, – повідомляє Суспільне.

Про загиблих розповів їхній побратим Євген: “Анатолій – це наш командир, Юра – побратим, солдат. Це важко. Ми з ними й Бахмут пройшли й все…”.

В храмі не вистачило місця для всіх — попрощатися з захисниками прийшли кілька сотень людей. Племінниця Юрія Пономарьова Ірина Авременко пригадала: “Дуже хороший. Він був завжди чесний, добрий. Міг підтримати… Гарна людина”.

Обидва бійці незадовго до загибелі відсвяткували свої дні народження. Юрію було 27 років, Анатолію – 30. Подруга дитинства Анатолія Дар’я Рамінцева розповіла: “Я знаю його з самого дитинства, це мій друг дитинства. Наші батьки разом працюють. Дуже добрий. Він хотів захищати свою Батьківщину ще дуже давно, з 2014 року він туди рвався”.

У березні 2023 року Анатолій Антонов дав одне з останніх своїх інтерв’ю, коли боєць приїхав до Сум у п’ятиденну відпустку. На той момент чоловік провів під Бахмутом майже пів року.

“В переписці розповідав про Бахмут, що він там бачив, що він там чув, трохи фоток кидав”, – розповіла подруга дитинства Анатолія Дар’я Рамінцева.

У Анатолія Антонова залишилась дружина та маленька донька. У березневому інтерв’ю чоловік сказав – пішов захищати країну, бо не хоче залишати незакінчену війну своїм дітям.

Поховали бійців на Алеї слави Баранівського кладовища.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: