Завантаження ...

У Сумах відкрито новий пункт постійного базування бригад екстреної медичної допомоги «Госпітальний»

У Сумах відкрито новий пункт постійного базування бригад екстреної медичної допомоги «Госпітальний» фото

Сьогодні, 25 травня, в КНП СОР «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відкрито новий пункт постійного базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги «Госпітальний». Він функціонуватиме в Сумському обласному клінічному госпіталі ветеранів війни.

Лише за цей рік в Сумах відкрито вже другий пункт постійного базування бригад екстреної меддопомоги. Це, за словами директора Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Сергія Бутенка, дозволить покращити рівень надання медпослуг. Також за ініціативи першої леді України Олени Зеленської, завдяки якій на платформі UNITED24 з усього світу збираються кошти для придбання в тому числі й машин екстреної медичної допомоги, в цьому пункті будуть базуватися два нових сучасних автомобілі.

«Спільні зусилля завжди приносять потрібний результат, навіть у такі складні для держави часи, - зауважив голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко. – Відкриття чергового пункту базування є хорошим прикладом взаємодії медиків, влади і благодійників для досягнення мети. Гарний пункт. Нові машини. Сучасне обладнання. Але я бажаю, щоб у медиків було менше роботи. Це означатиме, що жителі нашого міста й області будуть здоровими».

Керівник Сумської військової адміністрації Володимир Артюх зауважив, що відтепер час прибуття сумських медичних бригад до хворих ще зменшиться. А високий професійний рівень наших лікарів дозволить зменшити ризики для життя й здоров’я людей.

На праві оперативного управління за Центром закріплено приміщення колишнього інгаляційного кабінету госпіталю, загальною площею 41,7 кв. метрів. Власним ресурсом Центру тут проведено поточний ремонт, зроблено окремий вхід. У розпорядженні колективу ППБ – коридор, в якому можна переодягнутись, робоча кімната, обладнана комп’ютером, стаціонарним телефоном та Інтернетом, холодильником та мікрохвильовою піччю, кімната відпочинку з новими меблями, а також санвузол. На подвір’ї паркуватимуться автомобілі швидкої допомоги. Отже, тут створено всі умови для роботи медичних і немедичних працівників ППБ.

Бригадам екстренки тепер буде зручніше виконувати виклики до пацієнтів густонаселеного мікрорайону, що розміщений біля проспекту Перемоги, багатьох промислових підприємств, а також таких населених пунктів як Веретенівка, Нижнє та Верхнє Піщане, Хотінь, Стецьківка, Юнаківка, Постольне тощо. Важливо й те, що від ППБ «Госпітальний» можна швидко дістатися у разі ДТП до пожвавлених трас Київ-Юнаківка, Шостка-Суми та Конотоп-Суми.

Окрім цього, відбулось вручення Центру двох повнопривідних спеціалізованих автомобілів швидкої медичної допомоги Volkswagen Crafter класу С. А керівники області вручили відзнаки кращим медичним працівникам Центру з нагоди Всесвітнього дня екстреної медичної допомоги.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: