Завантаження ...

Рятувальники відпрацьовували у разі застосування зброї масового ураження (відео)

Рятувальники відпрацьовували у разі застосування зброї масового ураження (відео) фото

20 травня у рамках проведення командно-штабних навчань за участю голови представників ДСНС, Національної поліції, Збройних Сил України, медпрацівників, відбулося практичне відпрацювання дій спеціалізованих служб цивільного захисту в разі застосування військами країни-агресора зброї масового ураження.

За тактичним задумом, один із населених пунктів області зазнав ворожого удару. Підрозділами радіаційного, хімічного та біологічного захисту ДСНС та Збройних Сил України проведено радіаційну розвідку місцевості та визначення меж зон радіоактивного забруднення внаслідок застосування зброї масового ураження.

На місце надзвичайної ситуації прибули пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС. У спецзасобах індивідуального захисту рятувальники приступили до ліквідації осередків горіння та аварійно-рятувальних робіт.

Рятувальні підрозділи деблокували постраждалих з-під завалів та працівники медичної служби ДСНС доправили їх до місця проведення спеціальної обробки – деконтомінації.

Також ДСНС спільно зі Збройними Силами України було проведено дезактивацію місцевості на шляху руху рятувальних підрозділів в зоні забруднення, та дезактивацію техніки на виїзді із забрудненої зони.

Піротехнічні підрозділи провели обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів.

Як було встановлено, в незабрудненій зоні у лісовому масиві виникла пожежа. Рятувальники разом з відомчим пожежним підрозділом лісового господарства локалізували загоряння, запобігши перекиданню полум’я на дерева й переростанню пожежі у верхову та приборкали загоряння.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: