Завантаження ...

Де в Сумах лікуватимуть дітей у разі приєднання лікарні св. Зінаїди до центральної

Де в Сумах лікуватимуть дітей у разі приєднання лікарні св. Зінаїди до центральної фото

Дитячу лікарню Святої Зінаїди в Сумах разом із 4-ю лікарнею хочуть приєднати до Центральної міської лікарні. Відповідну пропозицію до Міністерства охорони здоров’я подала Сумська міська рада.

Де лікуватимуть дітей у разі об’єднання цих лікарень — дізнавались кореспонденти Суспільного.

"Ми ще не встигли зрадіти тій новині, що ми нарешті маємо історичну пам’ятку, цю лікарню Святої Зінаїди, відремонтовану. Не тільки красиву зовні, але й оснащену новітнім обладнанням, з кваліфікованим персоналом і тут ми вже чуємо цю новину, що цю лікарню будуть приєднувати до іншої лікарні", — каже сум’янка Ксенія Сидоренко.

"У нас не дуже велике місто і плітки ходять різноманітні. Хтось каже одне, хтось каже інше. Ми хочемо знати чітку відповідь: чому ось це приміщення не має залишитись у тому вигляді, з тими кваліфікованими спеціалістами, яке воно має? Чому його треба кудись приєднувати, розформовувати?", — додає сум’янка Наталія Журавльова.

"Питання у нас зараз до влади: скажіть будь-ласка, влада, куди це приміщення переходить і чи залишаться наші діти – не тільки педіатрія, а й всі відділення залишаться тут?", — говорить сум’янка Марина Басова.

 
 
 

Мова йде про об’єднання лікарень в рамках медичної реформи. До 1 травня місцева влада мала надати профільному міністерству свої варіанти приєднання медичних закладів.

З питанням, де після можливого об’єднання медзакладів лікуватимуть пацієнтів лікарні Святої Зінаїди ми звернулись до Сумського міського голови. За словами Олександра Лисенка, приєднання дитячої лікарні є лише юридичним:

 

"Головний меседж цієї реформи, цього об’єднання — це скорочення адміністративних витрат і це підвищення якості медичної допомоги. Ніхто не буде змінювати адресу лікування. Всі як лікувалися — діти в дитячій лікарні, дорослі в четвертій, в першій, в п’ятій або Святого Пантелеймона — так і залишаються на тому лікуванні".

 

На запитання, чи може дитяча лікарня Святої Зінаїди не приєднуватись до інших медзакладів, міський голова відповідає: "На мою думку, це можна зробити. І тому нам обласна адміністрація вже направила пропозиції до Міністерства охорони здоров’я і зараз уже тільки Міністерство охорони здоров’я може вирішити, чи може воно бути — за розрахунками на утримання, на заробітну платню, на комуналку — чи може вона знаходитись по можливостях отримання відповідних пакетів окремою лікарнею. Це їхнє уже професійне бачення і професійне рішення".

Відповідь на таку пропозицію до Міністерства охорони здоров’я наразі чекають.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: