Завантаження ...

Сумський Червоний хрест допоміг евакуювати літню жінку з окупованого села до Сум

Сумський Червоний хрест допоміг евакуювати літню жінку з окупованого села до Сум фото

Галина Василівна Новохатько залишалась останньою мешканкою села Марфопіль Запорізької області, яке на цей час є тимчасово окупованим.

Всі будинки цього села було зруйновано. Навіть, кіт Галини Василівни від вибухів та руйнувань втік. Остання мешканка села має купу захворювань, від можливості самостійно пересуватися до гіпертонії, варикозу і т.і. Рідні літньої жінки, які знаходяться на території, що контролюється Україною, звернулися до “Helping to leave”. Організація допомагає виїхати громадянам України з окупованих територій.

Епопея виїзду у Галини Василівни почалась ще 5 травня та пролягла через міста Смоленськ і Бєлгород. Тільки 16 травня жінка дісталася української сторони у селі Покрівка. Під час семигодинного переходу на контрольовану Україною територію, їй стало зле, тому команді Загону швидкого реагуванння Товариства Червоного Хреста України довелося висуватись та надавати біженці допомогу.

Після формальностей з оформленням дозвільних документів Галина Василівна була доставлена до Сум, де її чекали онуки Катерина та Олена. З Сум вони перевезли її до Києва.

Це вже далеко не перший приклад допомоги Загону Швидкого реагування СОО ТЧХУ маломобільним біженцям.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: