Завантаження ...

На що збирають чайові сумські кав’ярні? (ФОТО)

На що збирають чайові сумські кав’ярні? (ФОТО) фото

Щодня багато сум’ян заходять до кав’ярень, щоб випити смачненької кави та відпочити від повсякденної метушні. Закладів з кавою в місті існує ну дуже багато: зі столиками чи без, як заклад чи як «автівка». І кожного разу ми майже не звертаємо уваги на посудину для чайових, що стоїть біля каси, яку більшість сум’ян вдало ігнорують.

Починаючи приблизно з 2018 року, стало повсякденною справою залишати якісь невеличкі «компліменти» баристам (бариста – людина, яка готує для вас каву, прим.), тобто 20, 10 чи хоча б 5 гривень. Але ніхто не запитувався, а на що ж вони збирають ті кошти? Ми вирішили зробити для вас невеличку екскурсію декількома кав’ярнями міста, щоб показати, на що збирають сумські бариста.

У ході аналізу баночок для чаєвих кав’ярень, зрозуміли, що сум’яни люблять класику, тобто майже немає реально цікавих написів. Виділитися змогли дві кав'ярні, де бариста написали «На мрію», а це конкретика, яку люди люблять. На мрію ніколи не шкода грошей, тож і ви не шкодуйте.

У кондитерській-кав'ярні «La fit bakery» знайшли досить цікавий напис: «Вари горщику». Гадаю, усі пам'ятають мультфільм з дитинства, де горщик постійно кашу варив, так от для барист цього закладу, він варить гроші.

Біля торгового центру «Київ» змогли знайти цікавий напис, який, як мені здається, бояться написати усі бариста Сум. Адже робота з людьми, робота у сфері обслуговування – це завжди нерви. А нерви треба берегти!

Викликають зацікавлення тари для чайових з РЕАЛЬНИМИ бажаннями бариста. Створюється відчуття, що з вами відверті й такі люди розташовують до себе як до особистості. У такі заклади хочеться повертатися. Як приклад, баночка з листівочкою «На нову книгу» та «На мопса».

У Сумах навіть знайшлася кав'ярня з дуже відповідальними бариста, які збирають на допомогу ЗСУ, а точніше, на танк для них. Чи не варте це якихось зайвих 10 гривень? Якщо кожен покладе по 10, то за добу можна зібрать досить непогану суму.

Отже, сумʼяни-кавомани, не шкодуйте кількох гривень на додаткові чайові для людини, яка щойно зварила вам таку смачну і ароматну каву. Адже в цій чашці кави закладена його енергія і ваш бадьорий і позитивний настрій на цей день! Будьмо вдячними і уважними один до одного!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: