Завантаження ...

У Сумах відкрилась виставка дерев'яних скульптур Олександра Федоренка

У Сумах відкрилась виставка дерев'яних скульптур Олександра Федоренка фото

В Агенції промоції "Суми" відкрилась виставка дерев'яних скульптур Олександра Федоренка. Автор представив близько 50 виробів з дерева на різну тематику.

Побачити нові роботи митця прийшов Володимир Баюра. Каже: сам працює з деревом і отримує естетичну насолоду від перегляду цих робіт. "Не міг оминути цю виставку і з майстром знайомий і взагалі досить цікаві роботи. Свіжі. Нестандартний підхід. Мене особисто вражає", — сказав чоловік.

 

"Пречудові роботи, які зачаровують, які зовсім не звичайні хоч створені з елементарного нашого рідного дерева", — зазначив відвідувач виставки Петро.

 

Автор виставки пояснює, назва "Linden Wizard" в перекладі означає липовий чарівник. Вироби виготовляє з вільхи, тополі, сосни та липи. "Липа, вона легко подається в роботі; м'яке дерево, яке має свою щільність і не має фактури. Взагалі, мені нагадує заморожене масло. Це дуже приємний матеріал", — розповів автор виставки Олександр Федоренко.

Олександр Федоренко розповідає: сам родом з Шостки, наразі живе у Сумах, працює у напрямках: скульптура по дереву, інтер’єрна та садово-паркова скульптура. За словами автора, більшість з цих робіт він створив протягом трьох років. Також його роботи знаходяться у приватних колекціях у США, Австралії, Тайвані, Європі.

Переглянути виставку можна до 28 травня, йдеться в сюжеті Суспільного.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: