Завантаження ...

За день шахраї обдурили 18 жителів Сумщини

За день шахраї обдурили 18 жителів Сумщини фото

Мешканці з Сумського, Шосткинського, Конотопського та Роменського районів продовжують потрапляли в шахрайські схеми. Невідомі злочинним шляхом заволоділи їхніми грошовими коштами на загальну суму 321 000 гривень.

За минулу добу до поліції за допомогою звернулось вісімнадцять громадян, які повідомляли, що стали жертвами шахраїв.

Довірливі громадяни, бажаючи придбати бажані товари через мережу Інтернет, знаходили на відомих сайтах оголошення про продаж. Для оплати псевдо-продавці присилали громадянам посилання через, яке потрібно було здійснити оплату. Коли заявники переходили за ним з їхнього банківського рахунку зникали грошові кошти. Деякі громадяни одразу перераховували повну та часткову передоплату на банківські картки зловмисників.

Крім того, актуальною залишається схема з телефонними дзвінками з банків. На мобільний телефон заявникам телефонували невідомі, які представлялися працівниками банку. Зловмисники повідомляли потерпілим, що зараз проходить перевірка клієнтської бази банку, тому необхідно назвати деяку персональну інформацію. Також невідомі стверджували, що здійснюється хакерська атака на картку, тому потрібно перерахувати гроші на інший рахунок або просто просили назвати конфіденційні дані картки. Довірливі громадяни виконували всі телефонні вказівки невідомих і як наслідок втрачали власні кошти.

Деякі громадяни намагалися оформити грошову допомогу та переходили за невідомими посилання, де вказували конфіденційні дані своїх карток. Як наслідок, вони просто втрачали власні заощадження.

За даними фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та встановлюють осіб, які причетні до злочину.

Поліцейські вкотре звертаються до громадян з проханням не переходити за невідомими посиланнями, не довіряти стороннім особам. Якщо ви купуєте або продаєте щось через мережу Інтернет, будьте уважні та у жодному разі не надсилайте повну передоплату, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: