Завантаження ...

У Сумах збираються переробляти сквер «Щастя»

У Сумах збираються переробляти сквер «Щастя» фото

Зелену зону в центрі Сум, біля «Макдональдса», знову збираються переробляти.

Там уже демонтували дерев’яні конструкції – лави та дерев’яні стіни високих газонів, пише Ваш шанс.

Сумчанин Валерій Осадченко нагадав містянам: «З яким пафосом відкривали цей сквер! За великі гроші. Скільки критики було на адресу цих дерев’яних ганебних споруд. Пройшов час – і сумське «Щастя» демонтують... Недовго воно протрималося – протрухло і прогнило! Пастори та служителі церков, які влаштовують молитовні сніданки у мерії чи обласній адміністрації, прошу вас старанніше молитися та гарно снідати, щоб викорінити в нашому місті гріх марнотратства бюджетних грошей!»

За словами робітників, що проводили демонтаж, у сквері все приберуть і зроблять заново: «Буде гарно, але по-іншому. Будуть квітники. Таких високих газонів не буде».

Нагадуємо, тендер на виконання благоустрою цього скверу на суму 1,234 млн грн у 2017 році виграло ТОВ «Респект буд». За проєктом, сквер являє собою коло в середині з доріжками-промінчиками, що розходяться від нього. Все це повинно було нагадувати сонце чи смайлик…

Деякі сумчани цікавляться: «Хотілося би, щоб озвучили прізвище автора цього скверика і хто дозволив втілити цей «шедевр» у життя, місто повинно знати своїх «хероїв»!»

Щодо затвердження саме такого проєкту для його втілення в центрі міста, то ось думка міського голови Олександра Лисенка у 2017 році: «Проєкт класний, там не буде жодних кафе та магазинів – лише лави та зелень». Меру сподобалось, а головним архітектором міста на той час уже був Андрій Кривцов.

До речі, міська влада поки що мовчить, що за проєкт буде втілюватися в нинішньому році. Знову якийсь експериментальний сюрприз?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: