Завантаження ...

На Сумщині вибухотехніки поліції знищили керовану авіабомбу росіян

На Сумщині вибухотехніки поліції знищили керовану авіабомбу росіян фото

До поліції на лінію 102 надійшло повідомлення про авіаційну бомбу, яка впала на поле неподалік від села на Середина-Будщині та не вибухнула.

Наступного дня мобільна група вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області вирушила на місце події аби знищити надзвичайно небезпечний ворожий боєприпас.

 

«Прибувши на місце, ми здалеку, посеред незасіяного поля, помітили великий сірий циліндричний предмет. Це справді виявилася керована авіаційна бомба фугасної дії ФАБ-500М. Саме таких у росіян багато, і останнім часом вони їх активно застосовують для нанесення ударів по Україні. Після падіння на поле, від удару об поверхню, з бомби зірвало навісний механізм у вигляді крил, вона проорала землю та не вибухнувши зупинилася. У зв’язку з тим, що наземний підрив такого потужного вибухонебезпечного предмета, (бомба споряджена трьома сотнями кілограм вибухівки), призведе до розльоту її уламків на сотні метрів, нами було прийняте рішення підривати її заглибивши у ґрунт. Для цього механізованим способом було вирито глибоку траншею, трактором стягнуто туди бомбу, і знищено її за допомогою накладного заряду вибухівки шляхом електропідриву,» - говорить начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

 

Після вибуху у ґрунті виникла вирва діаметром дванадцять метрів і глибиною близько п’яти метрів. Її вже загорнули, і тепер люди та сільгосптехніка можуть працювати на полі безпечно, продовжуючи посівну.

Поліція нагадує громадянам про необхідність бути надзвичайно обережними при виявленні боєприпасів, що не спрацювали. Пам’ятайте, таких вибухонебезпечних предметів не можна навіть торкатися, а не те що проводити з ним будь-які маніпуляції. У випадку виявлення снарядів, мін, гранат, ракет чи їх елементів, а також будь яких інших вибухонебезпечних предметів, прохання повідомляти поліцію за телефоном 102, військових, ДСНС або органи місцевої влади, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: