Завантаження ...

Сумщина отримала три автомобілі від ПРООН і Канади

Сумщина отримала три автомобілі від ПРООН і Канади фото

Сумщина першою з областей України отримала три автомобілі на потреби громад Сумщини від ПРООН і Канади.

На цьому наголосив під час передачі автомобілів голова Сумської ОВА Володимир Артюх.

 

«Я дякую нашим міжнародним партнерам – Програмі розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні та Уряду Канади – за таку потужну підтримку Сумщини, – зазначив Володимир Артюх. – Ці спеціально обладнані транспортні засоби ми передаємо тим, кому вони найбільше потрібні. Зокрема, один із автомобілів отримала Білопільська громада, яка найбільше сьогодні потерпає від ворожих обстрілів. Він буде використовуватися надання соціальних послуг маломобільному населенню та жителям віддалених районів».

 

Другий із автомобілів, за словами голови Сумської ОВА переходить у користування Сумському обласному центру соціальних служб. Автомобіль «Соціальні послуги громадам» містить інструменти, які допомагають експертній команді надавати соціально-психологічну допомогу на територіях, що постраждали від війни.

А третій транспортний засіб, наданий міжнародними донорами, стане в нагоді для мобільної групи з технічного обстеження будівель та споруд. Він обладнаний необхідними інструментами, які дають змогу здійснити експертну оцінку масштабів пошкоджених чи зруйнованих об’єктів. Отримувач авто – Державне підприємство «Дороги Сумщини».

Транспортні засоби закуплено та обладнано ПРООН в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру Нільс Крістенсен, вручаючи ключі від автівок керівнику ДП «Дороги Сумщини» Мирославу Завальному, керівниці Сумського обласного центру соціальних служб Тетяні Шевченко та голові Білопільської громади Юрію Зарку, зауважив, що це не перший проект, який Програма реалізує на Сумщині. І, звісно не останній.

 

«Наша Програма підтримує регіони України в трьох напрямках: співпраця з місцевими органами влади та самоврядування, і це якраз приклад цієї співпраці; підтримка бізнесу, а також підтримка поліції та ДСНС. Ми обговорили із керівництвом Сумської ОВА можливості подальшої співпраці, яка має бути спрямована на відновлення, як до речі, й автівки, які ми сьогодні передали на Сумщину», – підкреслив Нільс Крістенсен.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: