Завантаження ...

Судитимуть правоохоронця з Сумщини, який збирав і хотів продати бази даних українських військових

Судитимуть правоохоронця з Сумщини, який збирав і хотів продати бази даних українських військових фото

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно правоохоронця із Сумської області, який збирався продати дані про розташування українських блокпостів та військових частин, а також паролі на блокпостах.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Встановлено, що зловмисник мав доступ до цих секретних даних та за гроші хотів «допомогти» контрабандистам безперешкодно перевозити у рф цигарки. У ході «співпраці» фігурант почав збирати дані про паролі, розташування українських військових, у тому числі керівного складу, можливу наявність у підрозділів тепловізорів та іншу інформацію.

Свої послуги він оцінив у 40 тисяч гривень. За версією слідства, за оборудкою могли стояти ворожі спецслужби. Оскільки такі дані могли передаватись до спецслужб рф, які часто «кришують» контрабанду. Це могло зашкодити обороноздатності нашої країни.

У лютому ДБР у взаємодії із внутрішньою безпекою Держприкордонслужби та СБУ запобігли можливому витоку секретних даних. Під час спецоперації правоохоронця було затримано в момент одержання грошей.

Він обвинувачується у несанкціонованому поширенні інформації про озброєння та розміщення Збройних сил України, та одержанні неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 114-2 та ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Судом фігуранту вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Процесуальне керівництво здійснює Сумська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону, повідомили в ДБР.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: