Завантаження ...

Українці підписують петицію за присвоєння звання Героя України полеглому конотопцю

Українці підписують петицію за присвоєння звання Героя України полеглому конотопцю фото

“Присвоєння почесного звання "Герой України (посмертно) ВІХНИЧ СЕРГІЮ МИКОЛАЙОВИЧУ, військовий позивний ЗАХАР”, - таку петицію зареєструвала Бржевська Наталія Миколаївна.

“Пане Президенте! Прошу розглянути Петицію про присвоєння почесного звання "Герой України (посмертно) ВІХНИЧ СЕРГІЮ МИКОЛАЙОВИЧУ, військовий позивний ЗАХАР.

12 березня 2023 року своє життя за волю України під час виконання бойового завдання в Луганській області Сєвєродонецького району в н.п. Діброва Кремінської територіальної громади віддав Віхнич Сергій Миколайович, стрілець 244 батальйону 2 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 1стрілецької роти військової частини А4347.

Віхнич Сергій Миколайович з перших днів повномасштабного наступу на Україну добровільно вступив до лав територіальної оборони Оболонського району міста Київ, аби стримати навалу війська рф на нашу столицю.

Взяв військовий позивний «ЗАХАР» на честь свого улюбленого героя Захара Беркута, який все своє життя віддав служінню громаді.

Сергій був емоційною душею своєї роти. Надійний побратим, готовий прийти в будь-який час на допомогу, вірний друг і веселий добрий хлопець, який міг підняти бойовий дух навіть в самі тяжкі хвилини. Про свою службу і своїх побратимів він знімав багато кумедних роликів. Тік Ток Захара Тринадцятого "@13akhar" мав мільйонні перегляди. Його знали і любили багато людей майже з усіх куточків України. І мало хто міг здогадатися, що за кадром залишалися важкі будні хлопців з передової: бої, обстріли, холодні окопи, туга за рідними та невимовний біль за долю України.

Восени 2022 року Сергій, у складі свого батальйону, приймав участь в контрнаступі на території Харківської області. А потім в м. Вовчанськ захищав кордон з рф.

Наприкинці лютого 2023 року 244 батальон перекинули на Донбас, Сергій мужньо боронив неньку Україну до останнього подиху.

Шановний пане президент України, Верховний Головнокомандувач Збройними Силами України! Враховуючи мужність та героїзм, проявлені Віхнич Сергієм Миколайовичем під час бойових дій прошу Вас представити солдата 244 батальйону 1 роти військової частини А4347 Збройних Сил України Віхнич Сергія Миколайовича до найвищого звання - Герой України (посмертно) із врученням сім'ї загиблого ордену Золота Зірка”, - пише авторка петиції.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: