Завантаження ...

"Сонячна квітка — квітка нескорених": у Сумах провели акцію на підтримку України

"Сонячна квітка — квітка нескорених": у Сумах провели акцію на підтримку України фото

Військові ветерани та працівники книгозбірні в Сумах організували акцію на підтримку України. Її назва — “Сонячна квітка — квітка нескорених”. Біля Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки висівали зерна соняшників.

Учасниця акції пані Надія назвала цю ініціативу одним з проявів підтримки українського народу, пише Суспільне.

 
 
 

“Зазвичай я підтримую такі заходи. Вчора прочитала про Іловайський котел - скільки загинуло, скільки було поранених. Я ще раз прожила. Тоді був серпень і бійці лягали вздовж дороги під соняхи. І сонях, як символ вшанування пам'яті загиблих в Іловайську і не тільки в Іловайську, а всіх, хто віддав життя за незламність України”, - сказала учасниця акції, поетеса Надія Позняк.

Надія Позняк Суми бібліотека

Надія Позняк. Фото: Суспільне Суми

Облаштовувати нову клумбу долучилися і військові ветерани. Пан Микола пояснив, що соняшник сприймає як рослину, яка асоціюється з Україною. За його словами, спогади пов’язані з цією квіткою, для нього - особливі.

“Я пригадую 2014 рік, коли були бої за Новотошківку. Її тримала друга десантна штурмова рота Афганська “Айдар”. От були бої і пригадую, саме перед блок-постом було поле соняшника, яке залишається до цього часу. Вже 9 років, як я на цій війні, а на полі так і не довелось зібрати урожай, оскільки воно заміноване”, - розповів ветеран Служби безпеки України Микола Кіченко.

акція Суми бібліотека України

Фото: Суспільне Суми

За словами директорки книгозбірні Валентини Кальченко, соняшники демонструють нескореність української нації.

“Посіявши це маленьке зернятко в землю, взагалі його назва говорить про те, що це квітка сонця. Ми всі віримо в те, що вона проросте з зернятка і дійсно стане квіткою перемоги. У межах заходу відбувся концерт. Така акція для працівників бібліотеки відбувається вперше, але стане традиційною”, - зазначила в.о. директорки Сумської обласної наукової бібліотеки Валентина Кальченко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: