Завантаження ...

У Сумах змагалися джури

У Сумах змагалися джури фото

У Сумах відбувся І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), що має на меті національно-патріотичне та духовне виховання учнівської молоді на ідеях козацького лицарства та козацьких традицій.

До гри долучилися 12 команд закладів освіти Сумської міської ТГ. У молодшій віковій групі (7-10 років) змагалися три рої, у середній (11-14 років) – два, у старшій (15-17 років) – найбільше – сім. Кожна команда складалася з восьми осіб (шість хлопців і дві дівчини).

Для наймолодших учасників гра проходила в онлайн-форматі. Так само виконували частину завдань, наприклад зі стройової підготовки, й джури середньої та старшої вікових груп.

Безпосередньо під час офлайн-частини гри вони демонстрували фізичну підготовку та вміння надавати першу домедичну допомогу, долали смугу перешкод тощо.

Один із досвідчених учасників – гурток «Джура» Стецьківської школи. У закладі з 1992 року діє Козацька республіка, а з 2016 року гуртківці – постійні учасники військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У 2021 році, вони представляли Сумщину на всеукраїнському етапі. Вихованцем гуртка є Денис Бондаренко, котрий загинув торік 1 травня при обороні Маріуполя.

За результатами змагань у старшій віковій групі I місце посів рій Стецьківської школи II – школи № 15, III – школи № 12. У середній: І місце – команда школа № 9, II – НВК № 16. У молодшій: І місце – рій Стецьківської школи, II – школи № 18, III – НВК № 16.

Учасники гри отримали грамоти, а переможці та призери – подарунки, серед яких були солодощі, речі для таборування, сертифікати на відвідання кінотеатру та спортивного клубу, спеціальне взуття.

Переможці демонструватимуть свої здібності на II (обласному) етапі гри «Сокіл» («Джура»), що проходитиме в червні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: