Завантаження ...

У Глухівській громаді одразу дві вулиці назвали на честь загиблого Юрія Коваленка

У Глухівській громаді одразу дві вулиці назвали на честь загиблого Юрія Коваленка фото

28 квітня депутати Глухівської міської ради проголосували за перейменування вулиць.

У Некрасовому - рідному селі Юрія Коваленка – його земляки висловили бажання перейменувати вулицю Некрасова на честь знаменитого уродженця.

У місті Глухів ініціативу висловили жителі вулиці Некрасова, на якій проживав з родиною Юрій Коваленко. Там було організовано опитування, зібрані підписи.

Напередодні сесії перейменування цих вулиць розглянули і підтримали члени виконавчого комітету.

Нагадаємо: відомий в Україні і за кордоном археолог, вчений-дослідник Глухова, завідувач науково-дослідного відділу Національного заповідника «Глухів», пошуковець, волонтер місії «Чорний тюльпан», кандидат історичних наук Юрій Коваленко загинув у важких боях на Луганщині 14 березня 2023 року. Штаб-сержант Ю.Коваленко служив у 16 омпб 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського.

Він був з когорти наукової і творчої еліти, пропагував і досліджував історію державності України, стояв у витоків музею археології, був національно свідомим і активним громадянином. Автор більше 70 наукових публікацій. Як музикант мріяв про мистецький фестиваль з місцевим етнографічним колоритом у Глухові.

Він став на захист України. Бо знав як історик, що воля здобувається тільки в бою. Що сльозами свободу не втримати – одвічний ворог століттями намагається знищити українську націю, мову, державу, культуру.

Вічна пам'ять Герою!

Слава кожному українському воїну, який боронить рідну землю від pocійських окупантів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: