Завантаження ...

Пішов із життя почесний громадянин Конотопа

Пішов із життя почесний громадянин Конотопа фото

Конотопська міська рада, її виконавчий комітет та уся Конотопська громада висловлюють щирі співчуття рідним та близьким письменника, члена Національної спілки письменників України, Почесного громадянина Конотопа Івана Пилиповича Корнющенка.

Смерть цієї видатної людини – непоправна втрата для Конотопа, адже усе своє життя і творчість митець присвятив рідному місту, був поруч із людьми, проносив крізь себе людський біль. Долі, історії, власні дослідження – все це лягало ниткою мудрості на перо. Багаторічні надбання влучного слова І. Корнющенка заслужили повагу і визнання серед знавців літератури та поціновувачів жанру.

Він проніс у собі цілу історію поколінь, і його власний досвід щоденної, напруженої, кропіткої праці став прикладом для багатьох письменників сучасності.

Художник, прозаїк, поет і журналіст – І.Корнющенко був справжнім майстром своєї улюбленої справи, деякий час працював редактором в газетах Сумщини, в тому числі, в міській газеті «Конотопський край», де за його ініціативи було створено літературну студію.

У засвіти відійшла видатна людина, і Конотоп із гордістю та глибокою шаною проводжає в останню путь поважного майстра пера.

Іван Пилипович Корнющенко залишає по собі спогад про його вірність професії, незбагненний ентузіазм, любов до літератури, небайдужість до людей, широту творчої душі і життєвий досвід талановитого митця.

Тож нехай на небосхилі засяє ще одна конотопська зірка, а душа Івана Пилиповича знайде вічний спокій у Царстві Божім…

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: