Завантаження ...

Сумська міськрада підписала Меморандум про співпрацю з міжнародною благодійною організацією «Медейр»

Сумська міськрада підписала Меморандум про співпрацю з міжнародною благодійною організацією «Медейр» фото

Враховуючи потребу в наданні гуманітарної допомоги жителям Сумської МТГ, міська рада домовилася про співпрацю з Міжнародною благодійною організацією «Медейр».

На підтвердження готовності до співпраці сторони підписали Меморандум під час «круглого столу», який відбувся за участі очільника Сумської МТГ Олександра Лисенка, представників структурних підрозділів міськради, КП «Міськводоканал» і голів старостинських округів.

Організація «Медейр» наразі активно надає всебічну підтримку українцям, які постраждали від військової агресії рф. Головні напрямки допомоги – відновлення пошкодженої інфраструктури, охорона здоров’я, видача непродуктових наборів, грошова й психологічна допомога.

Зокрема, кілька громад Сумщини, у тому числі старостинські округи сумської громади, уже отримали допомогу у вигляді медичного обладнання, відновлення пошкоджених військовими рф автівок, а також дахів, вікон і дверей у житлових будинках та приватних підприємствах.

Таку ж допомогу планують надати й обласному центру.

 

«Ця співпраця для нас дуже важлива. Бо нашій громаді та внутрішньо переміщеним особам, які у нас проживають, сьогодні потрібна щоденна допомога. У нас уже є певні напрацювання щодо напрямків співпраці. Зокрема, у рамках Меморандуму планується фінансова підтримка у проведенні ремонтних робіт і наданні будівельних матеріалів для відновлення пошкодженого житла, також обговорюється надання гуманітарної допомоги у сфері охорони здоров’я, підтримки внутрішньо переміщених осіб. Щиро вдячні за допомогу! Разом до Перемоги!», – зазначив Олександр Лисенко.

 

За словами очільника сумської громади, співпраця з міжнародними благодійними організаціями у такий непростий для країни період допомагає забезпечувати стабільний ритм життя громади.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: