Завантаження ...

У Сумах УПЦ позбавили права користуватися землями громади

У Сумах УПЦ позбавили права користуватися землями громади фото

На сесії міськради депутати проголосували за проєкти рішень щодо позбавлення УПЦ права користуватися землями громади.

Ініціаторами розгляду відповідного питання виступили чотири фракції: «Європейська солідарність», «Слуга народу», «Батьківщина» та «Сила і честь».

«Україні потрібна українська церква. Це питання стало ще болючішим з початку повномасштабного вторгнення, адже церкви московського патріархату часто працюють на ворога. Його важко вирішити на місцевому рівні. Це більш такий посил до депутатів Верховної Ради, адже потрібно вирішувати таке питання на загальнодержавному законодавчому рівні. Але ми повинні на місцях теж робити кроки», – зазначив голова депутатської фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Вадим АКПЄРОВ.

За його словами, депутати скасували права на користування земельними ділянками, що були передані церквам московського патріархату. Є декілька об’єктів, що були надані в оренду договорами оренди комунального майна. Вони також будуть скасовані. Проукраїнські політичні партії депутатського корпусу впевнені, що Україні потрібна тільки українська церква.

Свою думку щодо цього питання висловив і голова депутатської фракції «ВО «Батьківщина» Анатолій САГАЧ.

«Чотири проукраїнськиї фракцій об’єдналися та ухвалили рішення щодо церков. Але повноважень депутатів міської ради замало, щоб глобально вирішити це питання» , – сказав Анатолій Сагач.

Він зазначив, що питання заборони існування церков московського патріархату – це відправна точка для народних депутатів України. Але громада повинна розуміти, що обранці на місцях сьогодні максимально підтримують українську церкву та ухвалюють відповідні рішення.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: