Завантаження ...

Тростянець на Сумщині потрапив у шістку на відбудову за принципом «Build back better»

Тростянець на Сумщині потрапив у шістку на відбудову за принципом «Build back better» фото

Визначено шість населених пунктів, де відбуватиметься комплексне відновлення за новими принципами.

Принцип «Build back better», тобто «відбудувати краще, ніж було» — один з основних для відбудови. Під час засідання Уряд затвердив постанову, яка визначає шість населених пунктів, де в межах експериментального проекту відновлення проходитиме комплексно й за новими принципами. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відібрані населені пункті: Бородянка і Мощун в Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.

 

«Усі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань. Тепер вони будуть відновлюватися комплексно. Це означає, що будуть відбудовувати не окремі будівлі та споруди, а все — зі системним підходом, новим плануванням та повною трансформацією цих населених пунктів», — підкреслив очільник Уряду.

 

Водночас Прем’єр-міністр наголосив, що реалізація експериментального проекту не означає, що відновлення не торкнеться інших населених пунктів.

 

«Відбудова вже триває по всій країні. Цей документ — це про пошук найбільш ефективних підходів, які забезпечать прозорість, ефективність, системність та швидкість відновлення одночасно», — зауважив Денис Шмигаль.

 

Як відзначив Глава Уряду, План швидкого відновлення на цей рік має п’ять пріоритетів, і водночас це сотні різних проектів, сотні міст та селищ, де воно відбуватиметься одночасно: «Для нас важливо, аби українці вже цього року побачили, що відбудова — це реальність. Це дає надію і віру в краще майбутнє».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: