Завантаження ...

На Сумщині судитимуть учасників ОЗГ, які організували незаконне переправлення людей на росію

На Сумщині судитимуть учасників ОЗГ, які організували незаконне переправлення людей на росію фото

Завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи, які займалися незаконним переправленням людей через державний кордон України на територію рф.

За даними слідства, оскільки у зв’язку із військовою агресією з боку рф та введенням воєнного стану на території України пункти пропуску через державний кордон закриті, житель м. Глухів організував схему систематичного переміщення осіб на територію держави-агресора. До складу організованої групи він залучив іще двох чоловіків та одну жінку, які підшукували бажаючих виїхати до росії, відслідковували обстановку в місцях перетину кордону на Сумщині, забезпечували транспортом тощо. За свої послуги замовники брали від 350 до 1 500 доларів США з людини.

Злочинну діяльність групи осіб припинено 12 листопада 2022 року під час спроби переправити через кордон 7 осіб. До цього також було задокументовано декілька фактів незаконного переправлення осіб.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Крім того, під час обшуку гаражного приміщення, що належить організаторові групи, правоохоронці виявили та вилучили фальсифіковані елітні алкогольні напої, відтак він відповідатиме ще й за незаконне придбання та зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: