Завантаження ...

У Сумах попрощалися з воїном Валерієм Бубновим

У Сумах попрощалися з воїном Валерієм Бубновим фото

У Сумах попрощалися із захисником Валерієм Бубновим. Він пішов захищати Україну добровольцем рік тому, служив старшим стрільцем механізованого відділення Сухопутних військ України і загинув під Бахмутом 8 квітня 2023 року.

Біля церкви 12 апостолів у Сумах зібралися знайомі, друзі, рідні Валерія Бубнова. Старший стрілець механізованого відділення Сухопутних військ України загинув під час виконання службових обов’язків, розповів офіцер Сумського центру комплектування Руслан Флорчук. Це сталося 8 квітня біля Бахмуту Донецької області, пише Суспільне.

Валерій пішов добровольцем рік тому, розповіли близькі захисника. "Коли чоловік йде воювати і йде добровольцем, це вже поступок. Можна багато розповідати про людину, але оцей вчинок дає нам думати про нього як про героя", - вважає родич Валерія Бубнова Микола Григорович.

Спочатку Валерій пішов служити в ТРО, розповів його друг дитинства Артем. "Потім – це був травень чи червень – він потрапив до лав Збройних сил України. Він знав, куди він йшов, знав, що він робить, і він хотів. Якщо не він, він казав, а хто, а як ми будемо потім тут жити?", - додав чоловік.

Друг дитинства Артем розповідає: вони спілкувалися увесь цей рік. Чоловік пам’ятає, як Валерій написав, що їде в Бахмут, а за тиждень дізнався про його загибель. "У лютому йому була відпустка, і ми зустрілися, спілкувалися. Він хотів жити", - додав Артем.

"Його не хотіли брати і в тероборону, була в нього неприємність. Але він все одно добровільно, добився. Звідси не схотіли – так він з Києва, звідти пішов захищати", - розповів сусід Валерія Олександр.

Інший сусід Валерія Бубнова, Андрій розповів — місяць тому він поховав свого сина, який жив у цьому ж під’їзді. "Тепер ми ховаємо мого сусіда. Діти дружили. 6 березня мій син загинув, Валєра загинув 8 квітня. Цього хлопця я водив на річку — вчив рибалити, бо батько не рибак. Те, що він пішов добровольцем, як і мій загиблий син, це йому честь і хвала", - розповів чоловік.

Останнім часом Валерій із сім’єю жив у Старому селі. "Донечка маленька залишилася, три роки. Дружина Вікторія, батько, мати", - розповіла представниця Старосільської сільської ради Олена Дідусенко.

Валерію Бубнову було 37 років. Поховали воїна на Алеї слави Баранівського кладовища у Сумах.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: