Завантаження ...

У Сумах затримали серійного крадія з багатим кримінальним минулим

У Сумах затримали серійного крадія з багатим кримінальним минулим фото

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Суми повідомлено про підозру 53-річному чоловікові за фактом викрадення речей із помешкання сум’ян.

За даними слідства, житель Сумського району упродовж місяця обкрадав приватні будинки в м. Суми. Зокрема він проникав у житло шляхом віджиму пластикових вікон на першому поверсі. Здобиччю крадія ставали переважно ювелірні вироби та грошові кошти. Викраденим майном чоловік розпоряджався на власний розсуд.

Під час вчинення чергового злочину 21 квітня 2023 року чоловіка помітили небайдужі громадяни, які й викликали на місце події поліцію. Правоохоронці затримали крадія на гарячому. За місцем проживання затриманого виявлено викрадені з помешкань сум’ян речі.

У чоловіка багате кримінальне минуле – він притягувався до відповідальності не лише в Україні, а й на росії, більше 20 років свого життя провів у місцях несвободи. Наразі встановлено його причетність до 6 крадіжок з будинків, однак досудове розслідування триває.

На даний час йому вже повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло в умовах воєнного стану, вчинена повторно) КК України. За клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під 215 тис. грн застави

За скоєне підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: