Завантаження ...

На Сумщині повідомили про підозру іще одному учаснику схеми розкрадання коштів на реконструкції пам’ятки архітектури

На Сумщині повідомили про підозру іще одному учаснику схеми розкрадання коштів на реконструкції пам’ятки архітектури фото

Слідчими Охтирського районного відділу поліції у взаємодії з працівниками Управлінням стратегічних розслідувань у Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань НПУ та Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом Охтирської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру директорові Будівельної компанії за фактом привласнення майже 1,7 млн грн бюджетних коштів шляхом службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2021 року між Товариством з обмеженою відповідальністю та Управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради укладено договір щодо реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення. Під час виконання робіт директор Товариства як генпідрядник залучив до виконання робіт субпідрядника – Будівельну компанію.

На підставі поданих актів виконаних робіт на рахунок Товариства замовником перераховано близько 9 млн грн. Однак у ході слідства встановлено, що частина робіт, зазначених в офіційних документах, фактично не виконана, а обсяг і вартість виконаних робіт є завищеними.

Відповідно до висновку експертів, директор Товариства в змові з директором Будівельної компанії, не виконавши умов договору, незаконно заволоділи бюджетними коштами в сумі 1 млн 662 тис. грн.

До цього вже повідомлено про підозру директорові Товариства за фактом привласнення майже 1,7 млн грн бюджетних коштів шляхом службового підроблення та легалізації доходів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст. 209 КК України).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: