Завантаження ...

Сум’ян запрошують долучитися до актуалізації Стратегії розвитку громади

Сум’ян запрошують долучитися до актуалізації Стратегії розвитку громади фото

Розпочато громадське обговорення нової редакції Стратегії розвитку міста, яка тепер має стати дороговказом стратегічного розвитку усієї територіальної громади.

Чинну Стратегію актуалізовано до умов воєнного стану, повоєнного відновлення та розвитку з урахуванням нових викликів і міжнародної підтримки.

З метою забезпечення врахування громадської думки та залучення мешканців громади до вирішення питань місцевого розвитку, оголошено про початок консультацій з громадськістю у форматі електронних консультацій щодо відповідного проєкту рішення міської ради.

Подавати свої зауваження та пропозиції до проєкту потрібно на адресу електронної пошти pmo@smr.gov.ua включно до 3 травня.

Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає або найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

До розгляду не приймаються пропозиції, які містять неконкретну інформацію, ненормативну лексику, наклепи, образи, суперечать чинному законодавству України.

Згідно зі змінами у законодавстві, Стратегія розвитку територіальної громади є головним обов’язковим планувальним документом розвитку громади, удосконалені правові та організаційні механізми розробки/актуалізації таких документів. Крім того, свій відбиток залишає повномасштабна війна та необхідність вирішення питань програмування післявоєнного відновлення громади.

Наша громада стала пілотною у реалізації проєкту «Розробка та апробація системи моніторингу та оцінки реалізації Стратегії розвитку територіальної громади в умовах повоєнного відновлення» Програми ООН з відновлення та розбудови миру. Управління стратегічного розвитку міста спільно з експертами ПРООН здійснило адаптацію/актуалізацію чинної Стратегії до умов воєнного стану, повоєнного відновлення та розвитку з урахуванням нових викликів і міжнародної підтримки.

Відповідно до нормативних документів та рекомендацій, термін реалізації Стратегії Сумської територіальної громади синхронізовано з Державною стратегією регіонального розвитку та Стратегією розвитку Сумської області, що розраховані до 2027 р. включно.

Під час актуалізації проведено збір даних для оцінки стану громади з урахуванням наслідків війни, опитування та вивчення потреб ВПО, представників бізнесу, мешканців громади, представників влади.

Також:

  • проведено аналіз основних тенденцій різних сфер розвитку громади на даних 2020-2022 років;
  • переглянуті внутрішні та зовнішні чинники розвитку громади з огляду на обставини, що склалися внаслідок широкомасштабної війни;
  • розроблені прогнозні сценарії розвитку;
  • внесено зміни до структури оперативних цілей та завдань;
  • розширено змістовну частину проєктних ідей та заходів із виконання завдань Стратегії;
  • сформовано орієнтовний фінансовий план реалізації Стратегії;
  • розроблено проєкт Плану реалізації стратегії до 2027 р.;
  • доопрацьовано систему моніторингу на основі визначення вичерпного переліку відповідних індикаторів та показників результативності за цілями та завданнями.

За консультацією звертатися: Покровська площа, 2, управління стратегічного розвитку міста, тел. 700-575, 700-576.

Ознайомитися з проєктом Стратегії та умовами проведення обговорення

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: