Завантаження ...

На Сумщині взяли під варту чоловіка, якого підозрюють у вбивстві 14-річного брата

На Сумщині взяли під варту чоловіка, якого підозрюють у вбивстві 14-річного брата фото

За клопотанням слідчого та прокурора Сумської обласної прокуратури рішенням суду 21 квітня 2023 року підозрюваному в умисному вбивстві 14-річного брата обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу на 60 діб (ч. 1 ст. 115, ч. 4 ст. 185 та ч. 1 ст. 357 КК України).

За даними слідства, 18 квітня 2023 року близько 18 год жителька с. Гребениківка Охтирського району на території власного домогосподарства в господарській будівлі виявила труп свого 14-річного сина з ознаками насильницької смерті. Про вказаний факт жінка повідомила в поліцію. Правоохоронці оперативно встановили, що до вбивства може бути причетним старший брат загиблого. За результатом спецоперації підозрюваного затримали в порядку ст. 208 КПК України в Львівській області, куди він втік відразу після скоєння злочину.

Причину свого вчинку затриманий пояснити не може. З його слів, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він спочатку душив брата, а потім перерізав йому горло.

Відповідно до висновку медиків, причиною смерті неповнолітнього є масивна крововтрата внаслідок ушкодження судин шиї. Довідково: затриманий лише в листопаді 2022 року звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжку. 

Більш того, затриманому інкриміновано викрадення банківської картки в матері та наявних на ній коштів.

За скоєне йому загрожує від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: