Завантаження ...

В Охтирці попрощались із командиром взводу Анатолієм Кочергою

В Охтирці попрощались із командиром взводу Анатолієм Кочергою фото

Живим коридором охтирчани провели в останню путь воїна Анатолія Кочергу. Віддати шану чоловіку зібрались понад дві сотні людей, серед яких його рідні, друзі та побратими.

Провести загиблого в останню путь прийшов і Анатолій Гудзь, чоловіки були знайомі з 1991 року. Коли російські військові зайшли на територію Сумщини, вони разом вступили до лав територіальної оборони, йдеться в сюжеті Суспільного.

“Це був важкий день, це був день після підриву нашої частини. Ми й до цього були, але після того, як почала формуватися територіальна оборона він добровольцем пішов на захист нашої Батьківщини”, – розповів підполковник Анатолій Гудзь.

поховання Анатолій Кочерга Охтирка

Анатолій Кочерга у 1994 році закінчив Кам’янець-Подільське військово-інженерне командне училище, розповів Юрій Білик. Після навчання став командиром взводу у його підпорядкуванні.

 
 
 

“Він був у мене командиром взводу, командиром роти, потім пішов в оперативний відділ. Звільнився, пішов на пенсію, ми з ним постійно спілкувалися. Пішов на пенсію – мав великі плани, там будівництво, житло і так далі. Почалася війна – пішов в тероборону не замислюючись. Це людина з великої літери була, царство небесне”, – сказав побратим загиблого Юрій Білик.

поховання Анатолій Кочерга Охтирка

Фото: Суспільне Суми

В охтирському підрозділі ТРО 50-річний Анатолій Кочерга був командиром стрілецького взводу, стрілецької роти. Зі своїм майбутнім командиром, розповідає боєць з позивним “Шкіпер” познайомилися у перший день повномасштабного наступу Росії.

“Приїхали на блокпост. Заступили в один наряд, я навіть не знав, що він офіцер. Потім вияснилось, що він офіцер, а він говорить: “Зараз у нас такі події, що я тут не офіцер, я такий же солдат, як і ти”. Бог забирає найкращих у нас”, – розповів побратим загиблого із позивним “Шкіпер”.

поховання Анатолій Кочерга Охтирка

Фото: Суспільне Суми

“Саме основне, що він був дружелюбний, мав повагу товаришів, приймав рішення сам, так як мав досвід і найголовніше, що він не боявся. Виконував свій обов’язок не бачачи страху, а бачачи ціль”, – зазначив заступник командира підрозділу Максим Гущин.

поховання Анатолій Кочерга Охтирка

Фото: Суспільне Суми

За інформацією територіального центру комплектування, помер воїн 15 квітня під час виконання службового обов'язку. Поховали Анатолія Кочергу на Алеї Слави біля Центрального кладовища.

поховання Анатолій Кочерга Охтирка

Фото: Суспільне Суми

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: