Завантаження ...

СБУ повідомила про підозру ще чотирьом поціновувачам «руського міра» на Сумщині

СБУ повідомила про підозру ще чотирьом поціновувачам «руського міра» на Сумщині фото

Слідчі СБУ за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомили про підозру чотирьом мешканцям Сумщини, які розповсюджували ворожі матеріали та наративи, які містять заклики до сепаратизму, насильницької зміни державної влади, підтримку збройної агресії проти України.

Зокрема, жителю Путивля, який у ворожій соцмережі «Однокласники» поширював матеріали із закликами приєднати південно-східні території України до рф, повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Наразі фігурант, згідно з рішенням суду, визнаний винним у висунутому обвинуваченні та отримав кримінальне покарання.

Також слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 109 та ч. 2 ст. 436-2 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, а також виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України жителю Конотопа, який в цій же забороненій соцмережі вихваляв російських загарбників та розповсюджував контент із закликами до повалення чинної української влади та об’єднання з росією та білоруссю.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у зловмисника рашистську символіку, виготовлену з георгіївських стрічок.

«Відзначились» прихильністю до «руського міра» і двоє мешканців Сум. Зокрема, активно просував в «Однокласниках» ідеї захоплення державної влади та приєднання частини території України до росії уроженець курської області, за що отримав підозру за ч. 2 ст. 109 та ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України.

Повідомили слідчі про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України ще одному прибічнику окупантів - працівнику лікувального закладу обласного центру, який у спілкуванні з колегами виправдовував та підтримував збройну агресію проти України та вихваляв загарбників.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: