Завантаження ...

У Сумах УПЦ хочуть позбавити права користуватися землями громади

У Сумах УПЦ хочуть позбавити права користуватися землями громади фото

Припинити право користування землею, що знаходиться під церквами УПЦ (МП). Такий проєкт рішення зареєстрували 14 квітня на сайті Сумської міськради.

Автор документа – депутат від партії "Європейська Солідарність" Володимир Чепік, пише Суспільне.

У Сумах УПЦ хочуть позбавити права користуватися землями громади

 

"Для мене це – ФСБ-шна структура, тому я виступив з такою ініціативою. Де гарантія того, що на "Сотні" чи в будь-якій іншій церкві Московського патріархату зараз не сидить коригувальник або інший ДРГ-шний розвідник, який буде вбивати наших хлопців". — пояснив свою позицію Володимир Чепік, депутат Сумської міськради.

 

За його словами, питання підняла громадськість міста. Мова йде про ділянки під дванадцятьма церквами на території Сумської громади. Землі, зазначає він, знаходяться у постійному користуванні релігійних громад: "Подадуть відповідні чиновники в реєстри і, сподіваюся, буде прийняте рішення, виведуть з реєстру, що ці ФСБ-шні структури мають право користуватися цими земельними ділянками".

Керівник пресслужби Сумської єпархії Української Православної Церкви Георгій Тарабан коментувати проєкт рішення не став, телефоном пояснив, що готується до богослужіння. Конкретних термінів, коли надасть відповідь також не назвав.

У Сумах УПЦ хочуть позбавити права користуватися землями громади

Події, що відбуваються навколо релігійних громад є політичними, зазначила політологиня Андріана Костенко.

 

"Війна не закінчилася, а вже почалися якісь певні процеси в напрямку того, щоб подивитися суспільну думку, побачити реакції. Грати на цих емоціях, на цих питаннях. Якби насправді хотіли вирішити, трішки іншим шляхом йшли. Через дискусії, через обговорення громадські, через обговорення і діалог з релігійними громадами. І не створювали додаткових ризиків стосовно нестабільності всередині суспільства", - сказала вона.

 

Документ мають розглянути на сесії міської ради 27 квітня.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: