Завантаження ...

Сумщина є однією з лідерів серед інших областей щодо перейменування об’єктів топоніміки

Сумщина є однією з лідерів серед інших областей щодо перейменування об’єктів топоніміки фото

Результати роботи і подальші плани в цьому напрямку обговорили на засіданні робочої групи з питань дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого.

 

«Наразі точиться чимало дискусій щодо вчасності перейменування населених пунктів, вулиць, позбавлення від будь-яких нагадувань про радянщину. На моє особисте переконання, це не тільки вчасно, а й необхідно, адже боротьба і перемога України мають бути тотальними у всіх площинах: збройній, культурній, духовній, ідеологічній!», – зазначив т.в.о. голови Сумської обласної військової адміністрації Тарас Савченко.

 

Посадовець підкреслив, що за останні сім років в області перейменовано близько 2 тисяч об’єктів топоніміки, з них 60% – за останні 7 місяців (відколи почала працювати обласна робоча група), а за попередні шість років – тільки 40%.

«Вдячний учасникам робочої групи за методичну і мотиваційну підтримку, керівникам районних адміністрацій і громад, які дієво включились в цей процес і проводять роботу комплексно, а не для «галочки», – наголосив він.

За активну участь у проведенні дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого Почесною грамотою голови Сумської обласної державної адміністрації відзначили директора Агенції регіонального розвитку Сумської області, кандидата історичних наук Григорія Старікова, Роменського міського голову Олега Стогнія, голову Білопільської громади Юрія Зарка та очільника Кролевецької громади Віктора Лехмана.

 

«Робота з перейменування, як один з елементів нашої боротьби з агресором, триває. Ми маємо багато рідних власних назв, які викорінювались десятиріччями, але і досі живуть у пам’яті людській. А душу українського народу ще жодному окупанту не вдалось перемогти!», – прокоментував Тарас Савченко.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: