Завантаження ...

Коли весна у Сумах: коментар метеорологів

Коли весна у Сумах: коментар метеорологів фото

Вже розпочався другий місяць весни. Здавалося б на вулиці має бути тепло та сонячно, але це не зовсім так. У Сумах уже близько двох тижнів дощить, а сонця з-за темних хмар майже не видно. Люди скучили за теплом та разом із природою чекають на весняне оновлення.

Цього року весняне сонечко розпочало потроху зігрівати сумʼян уже в кінці лютого. Початок березня був теплим та сонячним, але іноді погода змінювалася, і міг випадати сніг. Уже близько 2 тижні, як Сумщину охопили дощі. З 28 березня жителі області почали відчувати похолодання, а подекуди міг пролітати сніг. Пов’язано це з надходженням на Сумщину повітряної маси із півночі Європи, або ж простіше кажучи з циклоном. У області досі переважають хмарність та холод, а дощі стали постійним явищем.

Щоб пролити світло на питання, коли ж нарешті в наш регіон прийде справжня весняна погода, ми звернулися до Сумського гідрометцентру «Сумський обласний центр з гідрометеорології» та попитали, коли ж ми дочекаємося істотного потепління.

 

«Якщо говорити про тепло, то слід зауважити, що цього року не тільки зима була теплою, а й перший місяць весни, березень, також відзначився теплою погодою. Так середня місячна температура повітря в березні була на 3° вища за кліматичну норму. Температурний режим третьої декади березня, також значно перевищував кліматичну норму, крім декількох днів, коли температура знижувалась. В подальшому, до кінця цього тижня, збережеться циклонічний характер погоди з невеликими, часом помірними, опадами у вигляді дощу. Температурний режим буде вище від норми, нічна температура повітря становитиме +4,+9°, вдень +10..+15°. На початку наступного тижня дощитиме, температура повітря дещо знизиться й становитиме вночі +2..+7°, вдень +8..+13°, що вже більш характерно для цієї пори року. Після 16 квітня є тенденція, що температура повітря знову суттєво підвищиться», - повідомляє Сумський гідрометцентр.

 

Сподіваємося, що весняне тепло якнайшвидше повернеться на Сумщину, і після Великодня сірі хмари розійдуться та дозволять сонцю зігрівати людей, адже всі так чекають на це.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: