Завантаження ...

На Алеї Слави Баранівського кладовища встановлять пам’ятники загиблим у вигляді козацького хреста

На Алеї Слави Баранівського кладовища встановлять пам’ятники загиблим у вигляді козацького хреста фото

Представники влади громади та члени робочої групи з питань підготовки проєкту Меморіалу Слави на Барановському кладовищі зустрілись з родинами загиблих захисників України для спільного обговорення питання увіковічення пам'яті Героїв.

Начальник управління архітектури та містобудування Андрій КРИВЦОВ презентував проєкти військових меморіалів на кладовищах, які вже реалізовані на території України, а також ознайомив з рекомендаціями Українського інституту національної пам’яті для органів місцевого самоврядування зі створення секторів військових поховань.

Розглянувши варіанти запропонованих ескізів типового надгробка, використаних в секторах військових поховань, та порівнявши їх з тим, що встановлений на Алеї Слави Центрального кладовища, рідні загиблих захисників України майже одноголосно висловилися за збереження вже наявного стилю облаштування надгробків – козацького хреста.

Також на засіданні обговорили механізм фінансування виготовлення військових надгробків загиблим сумчанам – захисникам України, повідомляє сайт мерії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: