Завантаження ...

Сумські депутати відмовилися прийняти у власність громади музей Чехова

Сумські депутати відмовилися прийняти у власність громади музей Чехова фото

Депутати міської ради не дали згоду на прийняття до комунальної власності Сумської міської територіальної громади цілісного майнового комплексу КЗ Сумської обласної ради «Меморіальний Будинок-музей А.П. Чехова в м. Суми».

Серед головних аргументів противників ухвалення такого рішення – це додаткове фінансове навантаження на бюджет громади, адже лише утримання цього закладу вартуватиме кілька мільйонів на рік. Наразі скарбниця громади має серйозні проблеми з наповненням, а її значний обсяг витрат йде на забезпечення фінансування заходів з безпеки та обороноздатності, функціонування критичної інфраструктури, медицини, освіти.

 

«Я порушував питання перед обласним керівникам – ви хочете, щоб Суми стали ліквідатором або вирішували, що робити з обласним закладом? Разом з тим, його можна долучити до інших музеїв, і цим має займатися обласне управління культури, – зазначив голова депутатської фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Вадим АКПЄРОВ. – Я вважаю, так не робляться справи. Є багато складних неліквідних об’єктів у області, і що тепер – усі комусь віддавати? Музей Чехова несе навантаження на місто, як фінансове, так й ідеологічне, адже він є певним «містком» з рф. Тут мова навіть більше не про гроші. Усе, що є в місті, має бути наповнене сенсом: виховувати та пропагувати певні цінності, нести користь громаді».

 

Не бачить доцільності в такому кроці й заступник голови депутатської фракції «Сила і честь» Ірина ДЯДЕНКО:

 

«Будь-яке рішення, яке коштує громаді грошей, має вписуватися в стратегію її розвитку. А на теперішній час я не бачу, як музей Чехова вписується в стратегію розвитку Сумської ТГ. Я свою думку колегам висловила і дуже дякую, що ми в цьому однодумці».

 

Голова депутатської фракції «ВО «Батьківщина» Анатолій САГАЧ також вважає, що приймати таке рішення недоцільно:

 

«Ми всі бачимо, в якому стані зараз музей Чехова. Його потрібно буде реставрувати, вкладати кошти. І бути готовими до того, що завтра громада нас запитає, наскільки доцільно витрачати гроші на цей музей, адже проблем у місті зараз дуже багато».

 

Відповідний проєкт рішення підтримали лише двоє обранців.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: