Завантаження ...

Сумські біатлоністи здобули “бронзу” на чемпіонаті України

Сумські біатлоністи здобули “бронзу” на чемпіонаті України фото

Змішана естафета, яка завершувала календар сезону в українському біатлоні, стала справжньою окрасою чемпіонату України в Буковелі.

Не секрет, що дуже часто естафетні старти на національних чемпіонатах проходять без належної інтриги, і перевага переможців над призерами інколи вимірюється хвилинами. Але не цього разу! Достатньо сказати, що команда, яка прийшла лідером на останній вогневий рубіж, у підсумку не потрапила навіть до числа призерів, пише biathlon.com.ua.

Початок гонки вийшов приємним для команди Харківської області, яка в якості переможця грудневої частини чемпіонату стартувала під першим номером. Любов Кип’яченкова класно відпрацювала на своєму етапі і отримала 24 секунди переваги над найближчими суперницями з Закарпаття і більше хвилини – над командою Сумської області, яку на першому етапі представляла Віта Семеренко.

Однак на другому етапі дворазова призерка змагань в особистих гонках Оксана Коваленко на стійці заробила два кола штрафу і відкотилась на другу позицію. В лідери ж вирвалось Закарпаття, причому зусиллями сестер Меркушиних команда вже мала перевагу у 1:20!

На третьому етапі досвідчений Віталій Труш у протистоянні з Олександром Пономаренком віддав лише 10 секунд від гандикапу. Але, на жаль для закарпатців, сильного четвертого номера команда наразі не має, а юний Ігор Русин не лише багато програвав швидкістю Степану Кінашу, але й настріляв два кола штрафу на останньому рубежі, втративши навіть бронзу.

Натомість і Пономаренку, і Кінашу на вогневих рубежах цілком вистачало запасних патронів, і вони спокійно довели гонку до перемоги – вдруге цього сезону!

Не менш цікавою вийшла боротьба за інші комплекти нагород. Збірна Сумської області протягом усієї гонки йшла на третій позиції, але завдяки помилкам Русина, отримала шанс на срібло. Але, несподівано для Богдана Борковського, в нього з-за спини вискочив Віталій Мандзин! Тернополяни мали об’єктивно слабший склад у жіночій частині гонки, і після першого етапу змушені були підніматись з шостого місця. Однак спочатку Тарас Лесюк попри коло штрафу пройшов третій етап в один час з лідерами, а потім Віталій Мандзин виборов для команди другу позицію!

На фініші між володарями срібла та бронзи було лише вісім секунд, та й від переможців дистанція складала усього півхвилини! Отже, Харків – Тернопіль – Суми!

На цьому програму чемпіонату України вичерпано. Ми бажаємо усім спортсменам добре відпочити протягом весни, аби вже невдовзі розпочати підготовку до наступного сезону. І, звісно, там обов’язково покращувати свої результати – як на національному, так і на міжнародному рівнях.

Змішана естафета

1. Харківська обл. (2) 1:10:20,4

(Оксана Коваленко, Любов Кип'яченкова, Олександр Пономаренко, Степан Кінаш)

2. Тернопільська обл. (1) +26,3

(Ірина Тарасюк, Тетяна Тарасюк, Тарас Лесюк, Віталій Мандзин)

3. Сумська обл. (0) +34,2

(Віта Семеренко, Валентина Семеренко, Роман Боровик, Богдан Борковський)

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: