Завантаження ...

У Сумах завершився чемпіонат міста з футзалу серед дітей

У Сумах завершився чемпіонат міста з футзалу серед дітей фото

У Сумах завершився чемпіонат міста з футзалу серед дітей, який, на відміну під попереднього, зібрав майже втричі більше учасників.

Чемпіонат тривав з листопада 2022 року. Змагалися юні футзалісти з Сум, Білопілля, смт Миколаївка, Конотопа, Краснопілля, Охтирки, с. Сад.

Загалом турнір зібрав 31 команду та до 500 гравців.

Учасники чемпіонату виборювали перемогу у трьох вікових групах: 2011–2012 роки народження, 2013–2014 роки народження, 2015–2016 роки народження.

Змагання проходили одночасно на майданчиках СумДу та ФЦ «Барса».

У віковій групі 2011–2012 років народження зійшлися 13 команд, які на першому етапі зіграли одне з одним, а на другому – окремо по трьох лігах (друга, перша та вища). У другій III місце посіла команда Садівського БДЮ, II – команда ДФА «Ніка–2», І – команда ДЮСШ «Охтирка». Результати змагань у першій лізі наступні: III – місце команда МФК «Лідер–2», II – команда ДФК «Динамо» (Білопілля), І – команда ДЮСШ ім. Масалітіна. У вищій: III місце – команда ФЦ «Барса–2012», II – команда ФЦ «Барса–2013», І – команда «Явір» (Краснопілля).

За аналогічною схемою відбувалися змагання й команд у віковій групі 2013–2014 років народження, де першість виборювали 10 команд і на другому етапі грали вже по двох лігах (перша та вища). У першій місця розподілилися наступним чином: III місце – команда ДФА «Ніка», II – команда ФЦ «Барса–2», І – команда «Явір» (Краснопілля). У вищій III місце посіла команда МФК «Лідер», II – команда ФЦ «Барса–2014», І – команда ФЦ «Барса–2013».

У віковій групі 2015–2016 років народження, де було вісім команд-учасниць, грали за класичною схемою у два кола. У підсумку III місце посіла команда ФЦ «Барса–1», II – команда МФК «Лідер», І – команда ДЮСШ «Конотоп–1».

Під час церемонії закриття чемпіонату, заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО подякувала учасникам змагань, тренерам і батькам юних футзалістів за те, що у цей непростий час продовжують розвивати спорт. Посадовець побажала дітям подальших спортивних звершень і перемог.

«Бажаю, щоб сьогоднішні змагання стали для вас стимулом до досягнення нових вершин. Нехай вам усе вдається як у спорті, так і в повсякденному житті та щоб ви стали видатними українцями, – зазначила Віра Мотречко, звертаючись до учасників змагання.

Вона подякувала асоціаціям футболу та футзалу Сумщини за те, що допомагали організовувати та проводити чемпіонат, а особливо ЗСУ – за те, що дають можливість проводити такі змагання.

Її підтримала начальник відділу фізичної культури та спорту Єлизавета ОБРАВІТ: «За традицією дякуємо Збройним Силам України за можливість стояти тут під нашим рідним українським прапором. Бажаю всім учасникам чемпіонату, незалежно від того, якого результату вони досягли в цих змаганнях, не зупинятися, прагнути більшого. Щасливого вам мирного дитинства на рідній землі».

Переможці та призери, а також кращі гравці отримали призи.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: