Завантаження ...

Біатлоніст з Сумщини виграв масстарт на чемпіонаті України

Біатлоніст з Сумщини виграв масстарт на чемпіонаті України фото

У суботу в Буковелі на чемпіонаті України з біатлону проходили мас-старти.

У чоловічій гонці блискучий виступ продемонстрував уродженець Сумщини Руслан Ткаленко В активі нашого спортсмена, який нині виступає за Чернігівщину, третя за якістю стрільба у гонці – лише два кола штрафу! Причому золото Руслан фактично виборов на останньому вогневому рубежі, де схибив лише одного разу, в той час як лідер гонки на той момент, Дмитро Підручний, пішов на три кола штрафу. На дистанцію останнього кола Ткаленко пішов, маючи 20 секунд переваги, яку зміг не лише втримати, а й розвинути до фінішу, пише biathlon.com.ua.

У Підручного ж стрільба сьогодні взагалі не пішла. І справа не лише в останньому рубежі – загалом у пасиві капітана команди сім кіл штрафу. І Дмитро на фінішній прямій ледь не випустив з рук і срібло, коли дозволив наблизитись впритул до себе Тарасу Лесюку. Однак у змаганні двох тернополян гору взяв все ж більш досвідчений Підручний. Але відзначимо, що в усіх трьох особистих гонках весняної стадії чемпіонату у тернопільських спортсменів по два місця на подіумі!

Загалом гонка вийшла дуже конкурентною, як для внутрішніх змагань. У 40 секундах від лідера фінішував наш Дмитро Грущак — він 4-й. У десятці також наші Сергій Супрун (8) і Роман Боровик (10)

Мас-старт. Чоловіки

1. Руслан Ткаленко (0+0+1+1) 27:09,5

2. Дмитро Підручний (1+1+2+3) +26,3

3. Тарас Лесюк (2+2+0+0) +27,4

Дуже цікаву розв֦’язку подарував сьогоднішній жіночий мас-старт. Ніби спеціально для президента IBU Олле Даліна, який сьогодні відвідав Буковель, обидві гонки дня вийшли по-справжньому захоплюючими!

Перші два рубежі в лежці чисто вдалось пройти Христині Дмитренко, Дар’ї Блашко та нашої Валентині Семеренко, які й захопили лідерство. Але надалі їхня доля в цій гонці склалась дуже по-різному. Якщо Христина третю стрільбу пройшла чисто, то її попутниця Блашко вирушила на два штрафні кола! Валя ж з таким бажанням пішла у боротьбу, що порушила межі маркування траси і згідно з правилами була дискваліфікована, як і ще дві учасниці гонки.

Після цього Дмитренко отримала досить впевнену перевагу, яку ледь не втратила через коло штрафу у завершальній стійці. Зі стадіону Христина пішла, випереджаючи Юлію Городну лише на три секунди! Львів’янка також мала лише одну хибу, але ще на другому рубежі, а дві стійки відпрацювала ідеально. Однак на трасі Дмитренко виявилась швидшою і здобула друге золото у трьох особистих гонках, ставши найтитулованішою спортсменкою цього чемпіонату!

Нав’язати боротьбу за перемогу могли і та сама Блашко, а також Оксана Коваленко, які на попередніх рубежах мали два штрафних кола у кожної. Але увімкнутись у боротьбу вони могли лише у разі чистої стрільби на останній стійці. Однак Коваленко пішла на два штрафні кола, а Даша схибила аж тричі, втративши шанси на боротьбу навіть за медаль. Бронза дісталась харків’янці.

У десятці дві наші сестричик Валерія та Єва Мартиненки (7 і 8).

Мас-старт. Жінки

1. Христина Дмитренко (0+0+0+1) 26:04,4

2. Юлія Городна (0+1+0+0) +12,6

3. Оксана Коваленко (1+0+1+2) +53,3

В останній день чемпіонату, спортсмени змагатимуться у змішаних естафетах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: