Завантаження ...

Тростянецька громада провела в останню путь 22-річного захисника

Тростянецька громада провела в останню путь 22-річного захисника фото

Сьогодні у селі Буймер, що належить до Тростянецької міської громади, відбулося прощання з Героєм, який віддав своє молоде життя, захищаючи нашу землю від ворожої російської навали – Косовським Василем Сергійовичем.

Обірвалося життя справжнього патріота, надзвичайної і світлої людини, воїна, який сумлінно виконував свій громадянський і військовий обов’язок, виявив стійкість і мужність у цій безжальній боротьбі. Йому назавжди залишиться 22 роки…

Віддали останню шану воїну, який віддав життя за Україну, бойові побратими, міський голова Юрій Бова, представники міської ради, старостату, закладів та установ громади, вчителі, друзі, колеги, сусіди.

Жителі Буймера, Станової, Тростянця створили живий коридор, щоб провести в останню путь воїна, який захищав усіх нас від російських загарбників, котрі посягнули на нашу рідну українську землю. Траурний кортеж попрямував до села Хухра Чернеччинської громади, у якому народився і виріс Василь Сергійович. Там і поховають Героя, на цвинтарі, де спочивають з миром його рідні та близькі.

У Тростянецькій громаді, в селі Буймер, багатодітна родина, в якій народився і виріс Василь, проживає не так давно — з 2017 року. Раніше Василь зі своїми батьками, братами й сестрами проживав у селі Хухра Чернеччинської громади. Василь закінчив Охтирський професійний ліцей, де здобув професію тракториста-машиніста. Після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України він був призваний на військову службу.

До останнього подиху Василь був вірним присязі, в запеклих боях відстоював Україну, а 16 березня під час одного з таких боїв під Бахмутом загинув від ворожої кулі. Жорстока війна позбавила життя солдата ЗСУ, одного з кращих представників української молоді. Василь був щирим і принциповим, понад усе любив свій рідний край, українську землю, свою родину. Так багато життєвих планів було в нього попереду і всі їх одним розчерком перекреслила страшна війна….

Косовський Василь Сергійович віддав найдорожче – власне життя – за наше мирне, щасливе, вільне майбутнє. Пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях. Перемога України у війні стане найкращим ушануванням пам'яті усіх загиблих воїнів. Свято віримо, що загибель наших військових – недаремна, Україна переможе.

Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого Героя. Сумуємо. Низько схиляємо голови у скорботі. Нехай світлий спомин про Косовського Василя Сергійовича назавжди залишиться у пам’яті усіх, хто його знав, любив та шанував!

Вічна пам’ять і слава українському Герою!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: