Завантаження ...

У Білопіллі попрощалися із двома захисниками України

У Білопіллі попрощалися із двома захисниками України фото

17 березня у Білопіллі в останню земну дорогу провели двох захисників України.

Тарас ПЕТРЕНКО, командир мінометного взводу, старший лейтенант та Денис КОБА, майстер реммайстерні артозброєння, ремонтно-відновлювального батальйону, старший солдат загинули, боронячи територіальну цілісність і суверенітет України.

Прощалися з земляками зі сльозами на очах, скорботою та болем від непоправної втрати, на колінах та з квітами.

Поховали Героїв з військовими почестями. У мить прощання для них прозвучав Державний Гімн України та військовий салют.

Довідково:

ПЕТРЕНКО Тарас Олегович

(24.04.1995 – 21.03.2022)

Командир мінометного взводу, старший лейтенант Тарас Петренко народився у м. Суми, але зростав і навчався у Білопіллі. Сором’язливий та усміхнений хлопчина, який готовий допомогти кожному, хто того потребує. Саме таким він запам’ятався з тих літ, коли навчався у Білопільській середній загальноосвітній школі № 2.

«Тарас був сумлінною дитиною, добрим, щирим, відкритим хлопчиком, однак з непосидючою вдачею», - згадує класний керівник Людмила Скоробагатько. З 2010 року навчався в державному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г.Харитоненка. Аби продовжити військову кар’єру, у 2012 році вступає до Харківської національної академії Національної гвардії України. Після закінчення Тарас отримав направлення до військової частини в м. Маріуполь, згодом продовжив службу в м. Слов’янськ Донецької області.

Безпосередньо брав участь у зоні проведення антитерористичної операції. По закінченню контракту, Тарас повернувся до цивільного життя. Безмежна любов до міста Маріуполь змусила його залишитися жити там. Працював Тарас на завод «Метінвест».

24 лютого 2022 року все змінило.

Зі словами: «Хто, як не ми, повинні захищати свою країну. І це не обговорюється!», - того ж дня хлопець пішов до військкомату. Так, Петренко Тарас став на захист своєї держави у складі окремої 109 бригади територіальної оборони у 107 батальйоні та брав участь в оборонних боях за місто Маріуполь Донецької області. Отримав позивний «Директор».

Загинув Тарас Петренко при виконанні службового обов’язку.

КОБА Денис Вадимович

(15.04.1994 - 08.03.2023)

Денис Коба, майстер реммайстерні артозброєння, ремонтно-відновлювального батальйону, старший солдат народився 15 квітня 1994 року у Білопіллі. Закінчив Білопільську спеціалізовану школу №1, потім - Глухівський агротехнічний інститут імені С.А.Ковпака Сумського національного аграрного університету та здобув кваліфікацію техніка-електрика.

У 2013-2014 роках проходив строкову службу у Донецьку. Був активним учасником Майдану у листопаді 2013 – лютому 2014 років, за що і отримав Подяку.

Повернувшись, працював контролером у Білопільському РЕМі.

5 липня 2022 року був призваний на військову службу за призовом під час мобілізації.

Загинув у результаті артобстрілу 8 березня 2023 року поблизу населеного пункту Авдіївка Донецької області.

У Дениса залишився 3-річний син Тимур.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: