Завантаження ...

У Сумах судили жінку за поширення матеріалів, що заперечують збройну агресію РФ

У Сумах судили жінку за поширення матеріалів, що заперечують збройну агресію РФ фото

У Зарічному районному суді Сум слухали справу сумської пенсіонерки. За матеріалами слідства, навесні 2022 року у соцмережі “Однокласники” жінка ставила “вподобайки” на дописи, що заперечували російську агресію, тим самим поширюючи їх.

"За результатами проведення судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи мовлення, у зазначених публікаціях наявні матеріали, які містять поширення заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочаті у 2014-му році шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації проти України, як внутрішнього громадянського конфлікту, визнання правомірною збройну агресію РФ проти України. Обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436 КК України", — сказав прокурор Олександр Болгов, пише Суспільне.

Обвинувачена є уродженкою російського міста Смоленськ, має українське громадянство. У суді свою провину визнала: "Чи вважаю я себе винною? Так. Ну, мабуть, тепер вже повністю. Тому що вже бачу, що відбувається. Тому повністю, звичайно, винувата, що там казати”.

Прокурор клопотав про перенесення засідання, аби підготуватися до судових дебатів. "Тому що провадження здійснювалося іншим прокурором, тому наразі не готовий я виступити з фінальною реплікою", — пояснив він.

Суддя Олексій Сибільов задовольнив клопотання. Наступне засідання призначили на 13 квітня. Тоді обвинуваченій мають оголосити й вирок. Максимальне покарання за інкриміноване правопорушення становить до п’яти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: