Завантаження ...

СумДУ став учасником Школи стійкості університетів

СумДУ став учасником Школи стійкості університетів фото

Представники Сумського державного університету взяли участь у Школі стійкості університетів, що відбулась 11-12 березня на базі Київської школи економіки за ініціативи Альянсу українських університетів.

Захід передбачав п’ять тематичних секцій у форматі «світового кафе» та три панельні дискусії. Від СумДУ учасниками Школи стали: Богдан Бойко – проректор з інфраструктурного розвитку та ресурсного забезпечення, Костянтин Кириченко – начальник Управління міжнародного співробітництва, Сергій Гудков – начальник Центру науково-технічної і економічної інформації, Денис Курбатов – начальник Науково-дослідної частини, Станіслав Мелейчук – директор Центру заочної, дистанційної та вечірньої форм навчання, Ніна Світайло – керівник Координаційного центру гуманітарної політики, Ірина Цегельнікова – керівник групи загальноорганізаційного забезпечення та міжнародного протоколу управління міжнародного співробітництва які є відповідальними за різними напрямами роботи, а саме:

  • життєдіяльність кампусу;
  • якісна дистанційна освіта;
  • психічне здоров’я;
  • академічна доброчесність;
  • міжнародні партнери.

За вказаними напрямами проводились панельні дискусії, результатом обговорення яких стало виявлення важливих питань роботи університетів з метою привернути увагу суспільства до них. Важливо, що це не виступи та не презентації, це саме аргументовані дискусії різних точок зору, пошук істини через розмову.

Пандемія та повномасштабна війна створили додаткові виклики для університетів в Україні. Вони постали перед вибором: знижувати свої вимоги або ціною додаткових зусиль утримати високу планку якісної освіти.

Зокрема, Костянтин КИРИЧЕНКО, начальник управління міжнародного співробітництва СумДУ, наголосив на важливості діджиталізації та сучасного використання інформаційних систем у закладах вищої освіти. Як приклад – електронний документообіг СумДУ через «Особистий кабінет». Також, було наголошено на актуальності міжнародної співпраці, адже свідома інтернаціоналізація – важливий вклад в розвиток співробітництва.

«В умовах повномасштабного вторгнення ми маємо приклад безпрецедентної допомоги як Україні в цілому, так і українським ЗВО, зокрема, тому маємо на постійній основі максимально підтримувати зв'язок з партнерами» - наголосив Костянтин КИРИЧЕНКО.

На сьогодні до Альянсу українських університетів входять шість університетів: Київська школа економіки, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Національний технічний університет “Дніпровська політехніка”, Національний університет водного господарства та природокористування, Сумський державний університет, Український католицький університет.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: