Завантаження ...

У Сумах судитимуть чоловіка, який намагався переправити ухилянта за кордон

У Сумах судитимуть чоловіка, який намагався переправити ухилянта за кордон фото

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного сум’янина за сприяння в незаконному переправленні особи через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, обвинувачений запевнив знайомого, який є військовозобов’язаною особою, що може організувати йому виїзд на територію Європейського Союзу поза пунктом пропуску. При цьому свої послуги з організації обвинувачений оцінив у 5000 доларів США, ще 5000 доларів США чоловік мав би передати особі, котра безпосередньо супроводжуватиме його через державний кордон. Погодившись на такі умови, чоловік сплатив аванс, відтак в обумовлений час вони зустрілись та планували їхати на Захід України. Однак їх незаконні дії були задокументовані правоохоронцями.

Більш того, під час обшуку в обвинуваченого виявлено та вилучено зіп-пакет із кристалічною речовиною «PVP», тому він відповідатиме ще й за незаконне зберігання психотропних речовин без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України). Стосовно спільників обвинувачених триває слідство.

Досудове розслідування завершено слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області у взаємодії з Управлінням внутрішньої безпеки Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури, повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: