Завантаження ...

8 березня у Сумах: робота квіткарень у найважчий день

8 березня у Сумах: робота квіткарень у найважчий день фото

Березень – це один з найулюбленіших місяців наших жінок. А все тому, що саме у цей місяць їх чоловіки полюбляють задарювати улюблених дівчат квіточками. Чи змінилася ситуація з попитом на квіти після вторгнення рашистів? Ми вирішили дізнатися, які зміни у квіткові магазини принесла війна.

Квіткарня «Квітка» має декілька точок у місті. І кожна з них займається своєю справою. Один магазинчик приймає замовлення з сайту та одразу формує їх. Інший працює на постійних покупцях, обслуговуючи їх. Головний флорист розповідає, що замовлень взагалі набагато більше, у порівнянні з 14 лютим. Пояснюють це тим, що свята дуже різні, адже 8 березня – свято усіх жінок: дітей, матерів, коханих. А от День закоханих вже більш локальне свято, яке святкують здебільшого молоді пари. Самі букетики більше замовляють чоловіки для своїх жінок. І частіше за всього саме 8 березня – це тюльпани, але існують і виключення у вигляді вподобань отримувача.

Ціни піднялися ще до 14 лютого й досі не спадали. Все відбувається як завжди: на якісь свята вони стають космічними, а потім знову звичайними. І так кожен рік. Квіткарня має як закордонних постачальників, так і українських. Наприклад, хризантеми чи гербери в Україні не знайти – це тільки імпорт, що також подорожчав через війну. А стосовно українських постачальників, то у зв’язку з підняттям вартості комунальних послуг, відповідно, піднялась ціна на квітки, бо ті ростуть у теплицях. Тим не менш, у магазині є пропозиції квітки першого сорту та другого. Другий сорт – це квітка, троянда, наприклад, яка виростає з кривим стеблом. У неї може бути великий та гарний бутон, але крива ніжка, через що ціна на неї буде менша. Покупцю пропонують, розповідають, чому ціна менша й далі це вже ваше діло: погоджуватись купляти чи ні. Квіткарня продає вже готові букетики на будь-який смак і різні за ціновою політикою. Є дешевші, є дорожчі. Розробили такий механізм роботи задля зручності: щоб люди довго не чекали, а флористи не нервували.

«Цветков» здивувала нас не на жарт. Як повідомив нам власник квіткарні, майже усі кошти йдуть на донат для ЗСУ. Іноді постачальники можуть спеціально надсилати якісь квітки на продаж, виторг з яких, повністю піде на допомогу нашій армії. Раніше, до війни, вони займалися оптовими закупами квітів різних сортів та видів, але через нестабільне положення в країні, це довелося зупинити. Тим не менш, їх вітрина може порадувати ваше око найгарнішими орхідеями та персоналом, що допоможе обрати саме вашу квітку. Як розповідає нам власниця квіткарні, що незважаючи на війну, замовлення є, хоча їх і стало менше. Але люди, які знають, що вони віддають велику частку заробітку на ЗСУ – приносять свої квітки з дому безкоштовно, щоб ті продали та виторг віддали армії.

Квіткарня «Древо», що знаходиться за адресою вулиця Петропавлівська 73, може здивувати вас своїм асортиментом надзвичайно гарних квітів. Є імпортні види, а є наші, українські. Наприклад, харківський тюльпан – 50 грн, а якщо імпортний, трішки менше за розміром, - 45 грн. Так як 8 березня – це більш свято тюльпанів, то троянд особливо не замовляють, тим не менш вони є у наявності. Вартість троянди варіюється від 50 до 100 грн в залежності від її виду, розміру, виробника та висоти. У цій майстерні найдешевшою буде ірис – за 35 грн за штуку, а найдорожча – це гортензія – 250 грн за одну квітку.

Взагалі, квіткарня більше має саме імпортних квіток, адже в Україні вирощують в основному троянди та тюльпани й дуже рідко якісь інші квітки. А гостя хочеться задовольнити у виборі будь-якої квітки. Замовлення можна зробити через сайт як для зручності покупця, так і для флориста. Ви замовляєте букетик, сплачуєте його, спеціаліст його формує на вами обраний час й відправляє доставкою, якщо потрібно. Найчастішими замовниками стали військові. На сайт надходить дуже багато замовлень доставкою, де замовник – це військовослужбовець, що захотів зробити приємно своїй коханій чи матері.

Війна спричинила проблему з постачальниками, адже їх довелося повністю змінювати. Бо навіть ті самі жінки, які займалися вирощуванням квітів – повиїжджали, через що квіткарня була змушена шукати нові джерела жіночих емоцій. До того ж, якщо порівнювати 8 березня до війни і зараз – замовлень стало набагато менше.

***

Слід пам’ятати, що яким би не було становище в країні – увага до жінки у таке свято дуже важлива. Саме у цей день жінки відчувають себе королевами, а маленькі дівчатка – принцесами. А роль чоловіків — доповнювати їх відчуття квітами та своєю увагою, адже жінки – це ті самі квітки, які потрібно поливати не водою, а коханням та увагою.

Зі святом, найгарніші жінки України!

Підготувала Тетяна Біловол

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: