Завантаження ...

У Сумах збирають пропозиції щодо внесення змін до Генплану

У Сумах збирають пропозиції щодо внесення змін до Генплану фото

У Сумах розпочалося розроблення містобудівної документації «Внесення змін до генерального плану м. Суми».

Відповідне рішення ухвалила Сумська міська рада 23 лютого.

Мета – внесення змін до основної містобудівної документації місцевого рівня, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії, якою регулюється територіальний розвиток міста, визначаються планувальні умови для забудови та іншого використання територій міста, приведення її положень до вимог чинної нормативно-правової бази у сфері містобудування.

Повідомлення про початок розробки містобудівної документації та прийому пропозицій від мешканців і юридичних осіб оприлюднено на Інформаційному порталі Сумської міської ради 1 березня. Тож протягом 30 днів з наступного після оприлюднення дня можна подавати свої пропозиції щодо врахування в містобудівній документації інтересів фізичних та юридичних осіб.

Приймають такі у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, з особистим підписом заявника у Департаменті забезпечення ресурсних платежів:

  • за адресою: м. Суми, вул. Садова, 33, 400009, тел. (0542) 700-413, 700-412
  • на електронну адресу: dresurs@smr.gov.ua
  • особисто до каб. 21, ІІ поверх (відділ генерального плану та архітектурного планування управління архітектури та містобудування).

Додамо, що органом містобудування та архітектури проведено підготовчий етап, що включає заходи з містобудівного моніторингу, яким визначаються обсяги освоєних територій, побудованих об’єктів житлової, соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, встановлюються факти невідповідності призначення територій містобудівній документації, що потребують внесення до неї відповідних змін. Також систематизовано пропозиції від фізичних і юридичних осіб, що надходили починаючи з 2018 року.

Важливо провести інвентаризацію виробничих територій, у зв’язку з суттєвими змінами в економічному стані провідних містоутворюючих підприємств. Необхідно також забезпечити врахування проєктних рішень щодо створення та розвитку Індустріального парку «Суми», як високотехнологічного промислового утворення нового покоління, та необхідність проведення аналізу наявних планувальних та санітарних обмежень навколо виробничих об’єктів міста з пропозиціями щодо актуалізації розмірів санітарно-захисних зон.

Є також загальною потреба у внесенні змін внесенні змін до Історико-архітектурного опорного плану міста та до меж зон охорони пам’яток та історичних ареалів.

З метою реалізації та деталізації генерального плану міста Суми впродовж 2018 – 2021 років за замовленням органу містобудування та архітектури було розроблено і затверджено 11 детальних планів території міста, проєктні рішення яких відповідно до законодавства повинні бути враховані при розробленні містобудівної документації вищого рівня: генерального плану населеного пункту, комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади або при внесенні змін до них.

Виконано актуалізацію топографо-геодезичної карти міста в цифровій формі з набором профільних геопросторових даних у державній геодезичній системі координат.

Крім того, Суми стало територіальним центром для 20 сільських населених пунктів Піщанського, Битицького, Великочернеччинського та Стецьківського старостинських округів. Це потребує перегляду техніко-економічних показників генерального плану міста в частині забезпечення міста, як територіального центру громади, установами та підприємствами соціального та культурно-побутового обслуговування, об’єктами інженерно-транспортної інфраструктури.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: