Завантаження ...

Сумська міська рада знову перейменувала дерусифіковану вулицю

Сумська міська рада знову перейменувала дерусифіковану вулицю фото

На останній сесії Сумської міської ради депутати проголосували за проект рішення “Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 30 листопада 2022 року № 3223-МР «Про зміну назв (перейменування) топонімів у Сумській міській територіальній громаді» (вулиця Максима Сущенка) ”.

Згідно з рішенням, вулиця Аерофлотська, яка у листопаді минулого року стала вул. Єгора Мовчана (український кобзар, прізвисько «Чагунний» - уродженець с. Велика Писарівка), тепер стає вул. Максима Сущенка (32-річний захисник України загинув 4 липня в Донецькій області в бою, від осколкового поранення, несумісного з життям. У суботу, 9 липня, був похований на Алеї Слави Баранівського кладовища). Зміна найменування відбувається на підставі звернення мешканців вулиці.

Тобто минулого року, коли міська рада кілька місяців зволікала з перейменуванням після кількамісячних консультацій та засідань робочої групи, ніхто з мешканцями вулиці навіть не поговорив. Чи буде увічнений Єгор Мовчан в топоніміці Сум невідомо...

Нагадаємо: попередньої сесії депутати перейменували пров. Верижиці (колишній - Плещеєва) на пров. Благодатний, а вулиця Наталії Полонської-Василенко (Мухіної) стала вулицею Руслана Мовчана. Що цікаво, пров. Верижиці досі є на гугл-карті Сум.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: