Завантаження ...

"Мить щастя" – у Сумах представили весільну виставку

"Мить щастя" – у Сумах представили весільну виставку фото

"Мить щастя". Виставка з такою назвою відкрилася у сумській галереї Kostur. Представлені старовинні весільні експонати різних країн. Виставка є спільним проєктом музею "Причал Одіссея" і галереї KosТur.

Весільні світлини різних часів, старовинні запрошення, рушники, обручки. Всі ці експонати зібрав сумчанин Сергій Гуцан і представив до річниці незламності, пише Суспільне.

"Прозвучала інформація, що по неофіційній статистиці, на Сумщині минулого року одружень більше, ніж розлучень. Це мене зацікавило, і в мене з’явилось розуміння, що в народі активізувався ген виживання. Почали одружуватись, щоб народити дітей. Будуть діти – буде нація. І оце була основна фабула при побудові цієї експозиції", - розповів колекціонер Сергій Гуцан.

Суспільне Суми

На фотографіях – весільні групи та молодята від кінця 19 століття до 80-х років 20-го. Кожен експонат – ілюстрація епохи, — розповідає Сергій Гуцан. На світлинах — українці на порозі Голодомору, весільні фотографії з вождями, фото з речей німецького офіцера, який квартирував у Білопіллі 80 років тому, а потім поїхав і не повернувся. Також серед знімків є шотландське фото, куплене в сумського антиквара і запрошення від сумських сімей, які розсилали майже 150 років тому.

Суспільне Суми

"Я хотіла б, щоби це було більш обширно. У мене є такі тоже фотки. Я думаю, у людей багато по місту теж таких фото. Треба, щоб це об’єднувало усіх містян, і тоді будуть такі класні виставки", - сказала відвідувачка виставки Світлана.

Суспільне Суми

Виставку назвали "Мить щастя", за словами Сергія Гуцана, щоб нагадати напередодні весни про світле та обнадійливе.

Сергій Гуцан. Фото: Суспільне Суми

"В такий складний час, мені здається, дуже цікаво подивитися на подію, яка відроджує націю – на весілля. Особливо на весілля наших предків. Ми зараз можемо побачити своїх родичів, але ми не можемо побачити людей, які жили в більш давній час від нас, і така виставка дає нам змогу", - сказала відвідувачка виставки Софія.

Суспільне Суми

Виставка Сергія є прекрасним варіантом відволіктися від жахливих кадрів і знімків, які ми бачили на інших виставках, вважає відвідувачка виставки Наталія. "І цей негатив трішки прикрасити гарними фотографіями щасливих пар. Можливо, деякі пари виглядають не дуже щасливими, переляканими, як казав сам Сергій, але мені здається, це не те що "О, Божечки, що я роблю!", а навпаки – хвилювання та передчуття майбутнього сумісного життя", - додала жінка.

 
 
 

Виставка "Мить щастя" у галереї Kostur триватиме до кінця березня. Відвідати її можна за попередньою домовленістю.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: