Завантаження ...

У Сумах змінять генеральний план міста

У Сумах змінять генеральний план міста фото

У Сумах внесуть зміни до генерального плану міста – документу, що регулює забудову та визначає призначення земельних ділянок.

За таке рішення на сесії міської ради проголосували сумські депутати 23 лютого, пише Суспільне.

“Генплан міста, - говорить директор міського департаменту ресурсних платежів Юрій Клименко, - не змінювався з 2012 року. Оскільки є дуже багато питань. По факту є об’єкт нерухомості, який ще за радянських часів збудований, а по генеральному плану там або частково зелена зона, наприклад, і нам доводиться оформлювати проєкти рішення, аби люди оформлювали земельні ділянки про вимушену невідповідність і таке інше. Будемо це все враховувати — і помилки, і на перспективу розробляти генеральний план".

23 з 25 присутніх на сесії депутатів проголосували за це рішення (потрібно мінімум 22 — більше половини від повного складу ради). Згідно із ним, починаючи з 6 березня, протягом 30 днів усі бажаючі зможуть надати пропозиції до документа.

"У нас є пропозиції такі, щоб перші лінії дачних масивів, розглядалися як можливість людям перебудувати у своїй першій лінії під ІЖБ (індивідуальне житлове будівництво, - Ред.), щоб вони могли там жити. У деяких місцях треба зробити зелені зони, щоб там ніхто ніколи не будував. Але зміни до бюджету формуються спочатку громадськими обговореннями, обов’язково з урахуванням думки головних архітекторів і не тільки міста Суми, а й інших міст", - сказав Сумський міський голова Олександр Лисенко.

Після обговорень у травні, департамент ресурсних платежів має оголосити тендер на розробку документації.

“Генеральний план давно потребує змін, - говорить архітекторка Тамара Кубракова. - Підхід до формування генерального плану має бути таким, який враховує досягнення сучасної урбаністики. Це оформлення того простору, який знаходиться поміж будівлями. Будь-який двір, якщо взяти і на нього подивитись, ми бачимо, що деякі ділянки занедбані, а чому? Це ж простір, який має приносити користь. Тому жителям і громадськості треба дуже уважно стежити за тим, які призначення оцих ділянок будуть надані у новому генеральному плані. І дійсно, дуже важливо залишити ділянки для громадських просторів – це наші парки, сквери, площі такими, якими вони є чи навіть розширити їх".

Генеральний план охоплюватиме територію тільки міста Суми. Наступним, за словами міського голови, мають розробити план просторового розвитку міста. До нього мають увійти і села, які приєднали до Сумської громади.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: