Завантаження ...

У Сумах попрощалися з Олегом Дубицьким та Євгенієм Панасенком

У Сумах попрощалися з Олегом Дубицьким та Євгенієм Панасенком фото

Солдата Олега Дубицького та старшого матроса Євгенія Панасенка провели в останню путь у Сумах 21 лютого. Під стінами Свято-Воскресенського кафедрального собору зібрались їхні рідні, друзі, колеги та знайомі. Дві труни з тілами загиблих привезли в собор на відспівування.

Олег Дубицький працював начальником відділу торгівлі, підприємництва, промисловості та захисту прав споживачів Сумської міськради. Під час повномасштабного вторгнення став на захист країни і був гранатометником. Наприкінці 2022-го року отримав відзнаку “За заслуги перед містом III ступеня”, пише Суспільне.

У Сумах попрощалися з Олегом Дубицьким та Євгенієм Панасенком

Суспільне Суми

"Я з ним працювала два роки. Біля мене сидів, був моїм начальником відділу.. Не можу говорити, чесно. Він був дуже добрим, дуже", — сказала Оксана Зязіна, колега загиблого.

"Він був дуже порядною людиною, дуже любив друзів, ставився до роботи відповідально. Це справжній герой наш", — додав Юрій Юшкевич, колега загиблого.

Євгеній Панасенко пішов служити у морську піхоту України за контрактом, до початку повномасштабного вторгнення. Був стрільцем-зенітником. У цивільному житті мав хобі — велоспорт. Про це розповів товариш загиблого Дмитро Зінченко:

У Сумах попрощалися з Олегом Дубицьким та Євгенієм Панасенком

Суспільне Суми

“Він був учасником нашої громадської організації “Велосумщина”, активним діячем, активним у поїздках, в організаціях і взагалі у всіх подіях. Він був контрактником і попав в саме пекло в березні минулого року. 19 березня було останнє повідомлення у "Вайбері": він писав, що виходили з оточення з дуже тяжкими боями, але вийшли майже всі. А потім зв’язок обірвався і через якийсь певний проміжок часу вже дізнались, що Євгена з нами більше немає..”

Загинули Євгеній Панасенко та Олег Дубицький з різницею в одинадцять місяців. Олег Дубицький загинув під Бахмутом 17 лютого 2023 року. Євгеній Панасенко — 18 березня 2022 року поблизу населеного пункту Миколаїв.

Після відспівування військовослужбовців поховали на Алеї Слави Баранівського кладовища. Євгену Панасенку назавжди залишиться 35 років, Олегу Дубицькому — 46.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: