Завантаження ...

У Сумах на Ковпака хочуть облаштувати модульне містечко для переселенців

У Сумах на Ковпака хочуть облаштувати модульне містечко для переселенців фото

Міська рада та обласна організація Товариства Червоного Хреста України підписали Меморандум про співробітництво, що дає старт втіленню проєкту будівництва модульного містечка для переміщених осіб, повідомляє "Данкор".

Цьому передували численні консультації та обговорення: площа ділянки та де доцільно збудувати містечко, хто стане автором проєкту та виконавцем, умови та будівництво, джерела фінансування. Потім – процес виділення ділянки. Це питання вирішувалось голосуванням під час сесії міської ради.

Серед кількох варіантів місця розташування було обрано, як вважають мер міста Олександр Лисенко та в.о. голови місцевого осередку Товариства Червоного Хреста Ігор Шаповал, найбільш вдале – на вулиці Ковпака, поряд зі шпиталем та дитячою лікарнею. Такий варіант влаштував і донорів проєкту.

На ділянці в 2,5 га планують збудувати до 7 двоповерхових будинків з 1-2 кімнатними квартирами, оснащеними електричним опаленням. В квартирах будуть меблі та побутова техніка – все необхідне для проживання. Передбачається, що в цьому містечку можна буде оселити близько 600 людей.

Поки що не відомо за яким принципом будуть обирати кандидатів на проживання в модульному містечку, але зауважили, що це буде місце тимчасового проживання. Оскільки містечко буде власністю громади то і умови перебування переміщених осіб в ньому буде вирішувати міська влада.

На будівництво планується залучити близько 7 млн доларів, які нададуть міжнародні донори. Коштом бюджету громади передбачається підведення комунікацій до ділянки будівництва. Завершити будівництво модульного містечка планують у цьому році - до осені.

Вперше питання про необхідність будівництва містечка, де б мали змогу на деякий час заселитися люди після якихось аварійних ситуацій, обговорювалась ще п’ять років тому - після вибуху газу в багатоповерхівці на вулиці Металургів. Ситуація з наслідками буревію, який пройшовся Сумщиною восени, також показала, що треба мати місце для тимчасового житла людям, постраждалим внаслідок техногенних катастроф або природних катаклізмів. Поки в Україні триває війна в містечку будуть жити ВПО з територій, на яких ведуться бойові дії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: